2016 m. gruodžio 1 dieną įvyko apdovanojimo teikimo ceremonija – garbingą ordiną perdavė Italijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Stefano Maria Taliani de Marchio.

„Mane visada žavėjo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai tuo, kad, būdami labai susiję su praeities tradicijomis, jie taip pat projektuoja savo veiklą ir į ateitį“, – sveikindamas svečius priėmime sakė Italijos Respublikos ambasadorius S. M. Taliani de Marchio.

Jis pabrėžė, kad Lietuva ir Italija turi daug bendra, abi šalys skiria daug dėmesio ir pastangų siekiant išsaugoti istorines vertybes ir paveldą, plėtoja glaudžius ryšius, o Valdovų rūmų muziejaus direktorius ir jo vadovaujama institucija yra vieni svarbiausių šiose srityse. Už ypatingus nuopelnus puoselėjant Italijos ir Lietuvos ryšius Italijos ambasados siūlymu šios šalies prezidentas ir suteikė V. Dolinskui Italijos Žvaigždės ordino Karininko laipsnį.

Dėkodamas už apdovanojimą, Valdovų rūmų muziejaus direktorius pabrėžė, kad tai ne tik aukštas veiklos įvertinimas, tačiau ir įpareigojimas toliau tęsti pradėtą veiklą.

„Tokią išskirtinę dieną turiu pripažinti meilę Italijai. Be Lietuvos, nė viena kita šalis nesukelia tokių pakilių jausmų. Gal tuo irgi pasireiškia lietuvių kilmės iš romėnų legenda? – sakė jis. – Šiandieninį apdovanojimą suprantu kaip tam tikrą įpareigojimą toliau prisidėti prie muziejinio, kultūrinio bei mokslinio Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimo. Taigi, pasižadu malonią „proitališką“ veiklą tęsti ir toliau.“

Italijos Žvaigždės ordinas teikiamas nuo 2011 metų. Tai antras pagal svarbą ir prestižą valstybinis apdovanojimas Italijoje, teikiamas žmonėms, svariai prisidėjusiems prie Italijos draugiškų ryšių ir bendradarbiavimo su kitomis šalimis. Kasmet taikant griežtą atranką už ypatingus nuopelnus šioje srityje įteikiama tik iki 100 apdovanojimų visame pasaulyje. Lietuvoje toks prestižinis apdovanojimas šių metų balandį buvo įteiktas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktoriui Gintautui Kėvišui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)