„Maltiečių sriubos“ renginiai vyks 21 Lietuvos mieste ir baigsis finaliniu koncertu LRT televizijoje gruodžio 25 dieną (19.30 val.).

Anot iš Vokietijos atvykusio „Maltos ordino“ ambasadoriaus Lietuvoje barono Christiano von Bechtolsheimo, net ir po dvidešimties Nepriklausomybės metų šalyje yra daug vienišų ir apleistų senolių, kuriems reikia pagalbos. „Esame labai laimingi, kad net keli šimtai jaunų žmonių prisijungė prie Maltiečių akcijos", - teigė „Maltos ordino“ ambasadorius. - Daugeliui žmonių Lietuvoje yra reikalinga pagalba, slauga, karštas maistas į namus, daug žmonių sunkiai serga, yra vieniši, palikti likimo valiai. Tik bendromis jėgomis mes galime jiems padėti. Todėl kitas akcijos "Maltiečių sriuba" tikslas - skatinti savanorystę Lietuvoje."

"Maltos ordino pagalbos tarnybos" prezidentas Romas Abunevičius pabrėžė, kad finansavimo iš valstybės ši akcija negauna. Visos lėšos surenkamos tik rėmėjų ir gerų žmonių dėka.

Praėjusiais metais per labdaringą koncertą buvo surinkta 258 tūkst. litų. Visos surinktos lėšos buvo skirtos "Maistas ant ratų" projektui, kurio tikslas - išvežioti maistą senoliams į namus. Tačiau, anot R. Abunevičiaus, padidėjus emigracijos mastams, senolių ir savimi negalinčių pasirūpinti žmonių skaičius vis auga. Prašančiųjų pagalbos mastas didėja.

LRT direktorius Rimvydas Paleckis pasidžiaugė, kad "Maltiečių sriubos" akcija grįžo į nacionalinį transliuotoja. "Mano nuomone, į tokias akcijas reikėtų atkreipti dėmesį ne tik prieš Kalėdas, bet ir visus metus", - pastebėjo R. Paleckis.

Vinco Kudirkos aikštėje šventę oficialiai pradėjo prezidentas Valdas Adamkus, kuris tarė sveikinimo žodį ir įpylė pirmąjį samtį sriubos. Prezidentas prisipažino, kad jis norėtų, jog po tokių akcijų šalyje neliktų nei vieno pamiršto žmogaus. "Bei visi turėtume galimybe pasidalinti kalėdiniu džiaugsmu, širdies šiluma", - sakė V. Adamkus.

Kalėdinės sriubos praeivius kvietė ir aukas rinko bei žinomi žmonės. Nelikti abejingiems vienišiems senukams vilniečius ragino Agnė Zuokienė, grupės "ŠarkA" narės, magas Mantas Wizard ir kt.

"ŠarkA" atlikėjos Kristina Ivanova ir Gintarė Valaitytė DELFI pasakojo, kad prie "Maltos sriubos" akcijos jos prisijungia jau antrus metus iš eilės. Pernai jos važinėjo po įvairius Lietuvos miestus ir ne tik dalino sriubą senoliams, bet ir dovanojo žmonėms koncertus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)