Muzikos rinkinio pristatymas – vienas svarbiausių fondo projektų šiais metais. Įvairias socialines iniciatyvas vykdantis Vytauto Kernagio fondas taip nori priminti apie išskirtinį scenos žanrą, Lietuvoje pirmą kartą sujungusį muziką, teatrą ir kabaretą.

Ne vienerius metus svarstėme atgaivinti „Dainos teatro“ atminimą. Jubiliejus – svarbus atspirties taškas, prisimenant šį muzikos fenomeną bei jo kūrėjus – žymius Lietuvos muzikantus ir aktorius“, – teigia fondo vadovas Vytautas Kernagis.

Pasak V. Kernagio, XX amžiaus 8-tojo dešimtmečio pabaigoje „Dainos teatras“ buvo viena ryškiausių scenos naujienų Lietuvoje, savo netradicine forma pritraukdavusi būrius skirtingų muzikos ir pramogų mylėtojų. Todėl Knygų mugės metu „Muzikos salėje“ tikimasi sulaukti ir pačių ištikimiausių šio teatro gerbėjų, ir mugės lankytojų, kuriems apie jį iki šiol neteko girdėti.

„Knygų mugė jau ne vienerius metus suburia ne tik literatūros, bet ir kultūros bei įdomių pašnekesių mėgėjus apskritai. Neabejojame, kad dalis jų lankėsi „Dainos teatro“ pasirodymuose, todėl neaplenks jo ir praėjus trisdešimčiai metų. Su teatru norime supažindinti ir jaunimą, kuriam šio nežinomo žanro nagrinėtos temos bei netikėtos formos gali būti aktualios ir dabar“, – sako fondo vadovas.

Prieš tris dešimtmečius Vytauto Kernagio suburtos bendraminčių kompanijos prisiminimai ir žymiausi kūriniai atgims Vilniaus Knygų mugės metu, „Muzikos salėje“ pristatant jubiliejinį rinkinį „Dainos teatrui – 30“. Muzikos rinkinys apima „Dainos teatro“ nuo 1986 iki 1989 metų išleistas plokšteles. Renginį ves aktorius, režisierius ir muzikantas Vidas Bareikis.

Vytauto Kernagio fondas įsteigtas 2008 m., siekiant išsaugoti maestro atminimą, vykdyti naujų kūrybinių idėjų sklaidą ir organizuoti pagalbą sergantiems onkologinėmis ligomis. Per šešerius veiklos metus fondas jau įgyvendino per 50 įvairių projektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)