Tokia galimybė aptarta per Uždraustojo miesto muziejaus direktoriaus Shan Jixiano vizitą Lietuvoje, pranešė Kultūros ministerija.

Su svečiu susitikusi kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson aptarė bendradarbiavimo galimybes muziejininkystės, istorinių pastatų ir kultūros vertybių išsaugojimo bei pristatymo visuomenei klausimais, galimus kultūros paveldo ir muziejų specialistų mainus, keitimąsi gerąja praktika, parodomis.

„Įvairiapusis bendradarbiavimas su svarbiausiu Kinijoje istorijos ir meno muziejumi atvers naujas galimybes Lietuvos muziejų, kultūros paveldo ir kitų sričių ekspertams tobulinti savo profesines žinias ir keistis gerąja praktika, reikšmingai prisidės prie Lietuvos vardo ir jos kultūros sklaidos Kinijoje. Kita vertus, Lietuvos visuomenė turės daugiau progų susipažinti su Kinijos kultūros ir meno lobynais“, – teigė ministrė.

Svečias pakvietė Lietuvos muziejininkus, kultūros paveldo restauravimo ir konservavimo specialistus dalyvauti Uždraustojo miesto muziejaus organizuojamuose tarptautiniuose kvalifikacijos tobulinimosi kursuose.

Nacionalinis Pekino Uždraustojo miesto muziejus įsikūręs didžiausiame pasaulyje medinių rūmų komplekse. Muziejuje sukaupta beveik 2 mln. kultūros paveldo ir meno kūrinių kolekcija, ji sudaro 42 proc. visų Kinijos muziejų saugomų eksponatų. Per metus Uždraustojo miesto muziejų aplanko apie 15 mln. lankytojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS