Šiame projekte dalyvavo ir ,,Neatrastų talentų festivalio" laureatas bei "2 minutės šlovės" finalininkas Gražvydas Sidiniauskas. G.Sidiniausko dainos išgrynina jausmus, ir suteikia vilties.

Gražvydai, kas tau yra muzika?

Mano pasaulyje tamsu, mano akys nemato kasdienybės spalvų. Tikrasis mano gyvenimas – muzika, viliuosi, regintiems atverianti akis ir leidžianti pamatyti pačias gražiausias vizijas.

O kas tave veda tavo muzikiniame kelyje, kas yra tavo mokytojai, idealiai, siekiai? 

Groju trimis instrumentais : fortepijonu, saksofonu, gitara. Mano mokytojai: Vitalijus Neugasimovas, Martynas Švėgžda von Bekeris , Petras Vyšniauskas, Vita Rusaitytė. Esu jiems be galo dėkingas už jų dalinamą patirtį. Be to, dar mokausi vokalinio džiazo Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje. Tikiuosi, kad įgytos pamokos bus didelė paskata mano tolimesniame kūrybos kelyje.

Šiandien koncerte, likau sužavėta tavo gebėjimu bendrauti su publika, užburti ją savo atliekamomis dainomis. Koks tavo muzikinės sėkmės receptas?

Nemanau, kad man pakanka vien talento, kad tapčiau žinomas. Tik savo užsispyrimu ir darbu siekiu profesionalumo muzikos pasaulyje. 

Nesu linkęs laukti užuojautos ar jaustis silpnesnis už kitus. Pats stengiuosi koncertuoti panašiuose labdaros renginiuose kaip šis, skirtuose paremti socialiai pažeidžiamus žmones. Mano, dar jauno atlikėjo muzika kalba ne apie vienadienes vertybes, o švyti giliomis emocijomis ir priverčia susimąstyti klausytoją.

Gražvydai, kaip neatsiejamas Lietuvos muzikinio gyvenimo dalyvis, kaip įvertintum savo perspektyvas šioje srityje, koks yra tavo muzikinis credo?

Grojančių ir dainuojančių atlikėjų yra ne vienas, bet ar kiekvienas kūrinys pasiekia mūsų širdis, ar tik praslysta pro mūsų ausis ir tampa fonu vairuojant automobilį? Toks klausimas man kyla nuolat. Noriu kalbėti ne apie vienadienes vertybes, giliai išgyvenu kiekvieną savo kūrinį, norėčiau tikėti, kad apie tai paskatinsiu susimąstyti ir savo klausytojus. Išgirsti G.Sidiniauską galite gruodžio 30 d. TV projekte ,,2 minutės šlovės". Čia profesionalo keliu žengiančiam jaunuoliui, tamsos skraiste atskirtam nuo pasaulio, suteikta galimybė pristatyti savo kūrybą platesnei Lietuvos auditorijai, kuri nėra abejinga tikrai muzikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją