20 min. pasirodymą, surengtą drauge su šokių mokykla „Coda“ ir olandų „Bencha Theatre“ oro akrobatais, papuošė 3D vaizdo projekcijos, Kristijono Lučinsko sukurta muzika. Šiuo projektu uostamiesčio muzikinis teatras ne tik baigė sezoną, bet ir simboliškai paskelbė rudenį prasidėsiančios pastato rekonstrukcijos darbų pradžią.

Naujajam cirkui būdingomis judesio technikomis išsiskiriančio spektaklio idėja gimė teatro šokėjai Ingai Briazkalovaitei. „Anksčiau vis neatsirasdavo tinkamos progos tokiam dideliam, į viešumą einančiam renginiui. Bet vien artėjantis oficialus teatro uždarymas prieš rekonstrukcijos darbų pradžią pasirodė labai tinkamas spektaklio išėjimui iš už teatro pastato sienų, į jo išorę“.

Neįprastą spektaklį režisavo teatro režisierė Rūta Bunikytė. Anot jos, skirtingų žanrų šokėjai, specialiai sukurta muzika ir video projekcija leidžia pažvelgti į teatro metafiziką. Jei sienos prabiltų... „Teatras, tai ne pastatas, o žmonės jame. Jie ir aplink juos kuriasi paraleliniai pasauliai, verda aistros, griūna ir kuriasi nauji gyvenimai. Tai – mūsų teatras, gyvas, aistringas, naujas, bet kartu ir pažįstamas senas. „Kalbantis bokštas“ – tai reveransas teatro žiūrovams, teatro žmonėms, teatro istorijai“, - sakė R. Bunikytė.

Vertikaliame šokio spektaklyje jaudinantį pasirodymą pristatė keturi atlikėjai: teatro šokėjai Inga Briazkalovaitė ir Aurelijus Liškauskas bei minėto olandų „Bencha Theatre“ nariai Micka Karlsson ir Dimiter Simeonov. Šis olandų teatras pasižymi spalvingais, originaliais pasirodymais, išsiskiriančiais „Cirque di Soleil“ stiliumi. Oro akrobatika šios trupės kūriniuose persipina su gyva muzika, šokiu.

Klaipėdos muzikinio teatro šokėjams vos per dvi savaites teko ne tik įveikti aukščio baimę, bet ir išmokti akrobatinių triukų: ore atlikti salto, iškelti ant rankų partnerį, lipti ir šokinėti teatro siena žemyn galva, įvaldyti judesių greitį, pakibus ore.

„Įvaldę naują meninės raiškos priemonę teatro baleto šokėjai tapo pirmaisiais ir vieninteliais tokiais Lietuvoje. Todėl ateityje trupės galimybės rengti šokį ir oro akrobatiką jungiančius pasirodymus – neribotos“, - džiaugėsi muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas. Jo manymu, Klaipėda yra miestas, kuriame susitinka įvairios stichijos, tad projektuojant naująjį teatro pastatą, jame turėtų būti įrengtos nuolatinės konstrukcijos, skirtos panašiems pasirodymams rengti ateityje.

Skaičiuojama, jog miestui ir žiūrovams dovanotas pasirodymas teatrui atsiėjo per 20 000 Eur. Dalis projekto finansuojama Lietuvos kultūros tarybos, prie jo įgyvendinimo prisidėjo ir privatūs rėmėjai.
„Tai paskutinis sezono renginys, ir nors dar vasara liksime teatre, bet norime atkreipti dėmesį į tai, kad teatras keisis, kad net neprasidėjus statyboms jis jau kinta. Muzikinis teatras yra neatsiejama Klaipėdos dalis ir čia susirinkusi minia tik darkart tai patvirtino“, - džiaugėsi J. Sakalauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)