Įprastai ten veikia riedlenčių parkas, tačiau per kultūros maratoną ji pakinta neatpažįstamai. Pirmąją dieną ant rampų buvo sumontuotas puikus podiumas VDA studentų madų kolekcijoms, antrąją dieną į sėdmaišius patogiai sukritę žiūrovai netvėrė juoku klausydamiesi lietuvių ir lenkų santykius išpainioti bandančio Antano manifestų, o ketvirtadienį salė parodė dar vieną, turbūt rimčiausią, savo veidą – ji tapo operos scena.

Į LMTA operos studijos pristatomą operos projektą “One G In” publika rinkosi dar gerokai prieš jo pradžią. Visi ieškojo įdomesnio stebėjimo kampo: veiksmą scenoje buvo galima stebėti net iš trijų pusių. Šonuose žiūrovai įsitaisė kelis metrus aukščiau scenos lygmens, priekyje – tiesiai už orkestro bei užgniaužę kvapą stebėjo Tatjanos ir Onegino aistras scenoje. Jau antrus metus maratone savo studentų darbus pristatanti operos studijos režisierė Marija Simona Šimulynaitė pasakojo, kad visada ieško netradicinių operos pateikimo būdų, todėl “One G In” veiksmas vyko ne tik scenoje, bet ir salėje. Eugenijaus Onegino vaidmens atlikėjas LMTA dainavimo specialybės ketvirto kurso studentas Gopalas Michailovskis gyrė netradicinę erdvę. “Juk kažkada ten buvo teatro salė ir akustika išlikusi nuostabi”, - sakė jaunasis baritonas.

Spektaklio, kuris sukurtas pagal Piotro Čaikovskio operą “Eugenijus Oneginas”, meno vadovas ir dirigentas - Martynas Staškus, dirigentas - Modestas Barkauskas, režisierė - Marija Simona Šimulynaitė, koncertmeisterė - Milena Uscilienė, scenografės - Eglė Dambrauskaitė, Urtė Rimkevičiūtė. Vaizdo projekcijas kūrė Justina Mykolaitytė. Grimą - SLA Academy Vilnius.

Pasibaigus operai, kitoje “Kablio” salėje prasidėjo slemas – improvizuotų eilėraščių vakaras, kuris “Kablyje” jaučiasi lyg namuose, nes čia vyksta nuolat.

Muzikos mylėtojai galėjo klausytis Justinos Kaminskaitės, grupių “Hit-Kick” ir “D’Mask” koncertų, teatro salėje vyko spektaklis “Aš ir tu”, o vidurnaktį riedlenčių parke prasidėjo naktinis spektaklio “Vaikystė” parodymas.

Ketvirtadienio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją