„Berods visi nuotraukose esantys žmonės yra heteroseksualūs. Kodėl jie poromis guli vienoje lovoje? Kodėl toks projekto pavadinimas? Ar mes skatiname paleistuvystę? Tai pagrindiniai klausimai, kurie oponentams kyla iškart vos pamačius projektą“, - pasakojo R. Darulis.

Fotografas teigė, kad pavadinime sutrumpinta pagrindinė akcijos mintis: „Man svarbu, su kuo miegu aš pats, bet nesvarbu, su kuo - aplinkiniai“. Provokuojantis pavadinimas turėti skatinti diskusijas - nesvarbu su kuo miegi, kas tuomet svarbu? Svarbu, kaip gyveni - svarbu, kaip įprasmini savo egzistenciją, kaip elgiesi su žmonėmis aplink save, kaip panaudoji savo talentą ir gabumus.

„Mes kviečiame prie akcijos prisijungti visus žmones, kurie palaiko mūsų idėją, siųsti mums fotografijas, kuriose du vienos lyties asmenys būtų užfiksuoti lovoje. Mums nesvarbi tų žmonių seksualinė orientacija. Prašome tik, kad nuotraukos būtų estetiškos. Norime parodyti, kad nuo to, jei nusifotografuosi lovoje su tos pačios lyties asmeniu - nieko baisaus nenutiks. Tavo orientacija nepasikeis. Taip mes norime išreikšti solidarumą homoseksualiems žmonėms. Netolerancija yra vėžys, ėdantis visuomenę iš vidaus. Per dvidešimt nepriklausomybės metų vis dar neįsisąmoninome, jog reikia klausytis ir išgirsti mažumų balsus, o ne bandyti juos užgniaužti ir nutildyti“, - sakė projekto rengėjai.

Jie pasakojo jau gavę pirmąsias prie akcijos prisijungiančių žmonių nuotraukas ir rengiasi jas publikuoti socialiniame tinklapyje. Prieš savaitę prasidėjusi akcija nereklamuojama jau sulaukė didelio palaikymo viename socialiniame tinkle ir išsyk įžiebė diskusiją.

„Mielai išklausome ir priimame visokias nuomones, taip pat gerbiame nuomones, kurios skiriasi nuo mūsų, tačiau jei norite būti gerbiami, turite gerbti kitus ir keiksmų lavina nėra nei nuomonė, nei argumentas, todėl būsime priversti tokius komentarus ištrinti. Kviečiame diskutuoti, išsakyti savo mintis ir kritikuoti, tačiau prašome neperžengti mandagumo ribų...“ - socialiniame tinklapyje kviečia akcijos rengėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją