Šeštadienis maratone – šeimos diena, todėl treniruoklis iš „Kablio“ niekur nedings. Į spektaklius susirinkę vaikai ir jų tėvai galės pradėti bėgti antrąjį maratoną.

Penktadienį maratone laukiamiausias buvo pojūčių teatro laboratorijos pasirodymas „Tense in Sense“. Unikalus, Lietuvoje vienintelis, tokio pobūdžio teatras savo žiūrovus užburia, įtraukia, priverčia persikelti į kitą realybę ir joje išgirsti save. Tai labiau psichologinis seansas, nei teatro spektaklis.

Per kelerius metus teatras labai išpopuliarėjo, susižėrė krūvą prestižinių apdovanojimų, todėl galimybė „Pin dienoje“ juos pamatyti nemokamai, sutraukė minią gerbėjų. Šeši jų tapo spektaklio dalyviais ir pasinėrė į aktorių sužadintą vaikystės pojūčių pasaulį. „Šis spektaklis mažiausiai režisuotas iš visų mūsų parodymų, paliekame didelę erdvę dalyviams sukurti savo veiksmą“, – sakė teatro režisierė ir pojūčių laboratorijos sumanytoja Karolina Žernytė.

Penktadienį maratone taip pat pasirodė Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centro nariai. Šalia „Kablio“ jie sukūrė jau tradicija tapusią mandalą iš įvairiaspalvių grūdų. Taip pat žiūrovai galėjo išvysti centro teatro studijos pantomimą „Lombardas“. Neįgalų jaunimą maratone globoja LSKD „Guboja“.

Priešpaskutinę maratono dieną taip pat buvo galima dalyvauti šokių kultūrų mainuose, apžiūrėti jaunųjų dizainerių kūrybą mugėje „Jaunas Pop-up“ bei pasižiūrėti dar penkis spektaklius bei paklausyti keturių jaunųjų dainininkų koncertų.

Šeštadienį nuo vidurdienio „Kablyje“ laukiami tėvai su įvairaus amžiaus vaikais. Mažųjų žiūrovų dėmesiui – cirko pasirodymas ir atvira pamoka bei spektaklis „Aplink pasaulį 2’.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)