Bemaž penkias valandas trukęs šokių festivalis sulaukė didelio susidomėjimo, o įspūdingas renginio atidarymas nepaliko abejingų. Pasirodymą pirmieji pradėjo šokių studijos „Divain“ šokėjai kartu su vadovu Deivydu Račkausku.

Telšiai – Lietuvos kultūros sostinė 2016 atidarė pirmąją metro stotį. Festivalio organizatorius ir šokių studijos „Divain“ vadovas Deivydas Račkauskas atskleidė, kad „Dance station“ idėja yra kasmet rengti pasirodymus skirtingai imituotose stotyse. „Pirmaisiais metais festivalio sumanymas buvo atspindėti veiksmą autobusų stotyje, antraisiais – oro uoste, pernai „veiksmas vyko“ jūrų uoste, o šiemet festivalio kelias nusidriekė metro bėgiais. Ši mintis leidžia suvienyti kolektyvus“, – kalbėjo D. Račkauskas.

Prieš paskelbiant iškilmingą IV šokių festivalio atidarymą atliktas paskutinis testas: specialiu decibelams matuoti skirtu prietaisu atliktas plojimų ir ovacijų garsinis testas. Pasiektas net 94 decibelų triukšmo lygis! Po atlikto testo abejonių neliko, kad „Dance station“ atitinka visus reikalavimus ir yra pasiruošusi priimti ne tik saviškius, bet ir iš toli atvykusius svečius.

Renginio organizatorių, dalyvius ir žiūrovus pasveikino Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, Ssavivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas ir Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė. Už pagalbą organizuojant renginį visiems dėkojo D. Račkauskas. Jie visi iškilmingai atidarė IV tarptautinį šokių festivalį „Dance station 2016“:, perkirpta juostelė, ekrane pradėjo riedėti metro, nugriaudėjo garso efektai ir konfeti fejerverkas, pasigirdo garsūs žiūrovų aplodismentai.

Pirmuoju metro vagonu atvyko Afrikos būgnų šou „Tam Tam“. Jie pristatė specialią programą-provokaciją kolektyvų vadovams, į kurią įtraukė ir žiūrovus.

Antrasis metro vagonas – gausiausias. Juo keliavo net 250 visų Telšių darželių auklėtinių (mažųjų šokėjų vadovai Sigita ir Deivydas Račkauskai). Vaikai talkino grupės „LittRoll“ nariui Juozui Rimeikai, atliekančiam festivalio „Dance station 2016“ himną – Donato Montvydo dainą „Norim dar“.

Renginyje pasirodė geriausi ir aukščiausius apdovanojimus pelnę kolektyvai iš visos Lietuvos. Sulaukta maždaug 600 dalyvių. Mažiausiųjų šokėjų amžius nuo penkerių metų. Dalyvavo svečiai iš Ukrainos bei Latvijos.

Renginyje pasirodė viena geriausių Europos didžėjų, buvusi „Divain“ šokėja, telšiškė DJ Samanta. Atlikėja pernai iškovojo pergalę tarptautiniame didžėjų konkurse „burn Residency“.

Renginį vedė Romanas Klingeris, jį režisavo – Telšių Žemaitės dramos teatro direktorius Artūras Butkus. Festivalio uždaryme pasirodė Telšiai – Lietuvos kultūros sostinė 2016 Šokio ambasadorius baleto primarijus Nerijus Juška.

Festivalio metu apsaugą užtikrino saugos tarnyba, Telšių miesto seniūno Kazio Lečkausko iniciatyva pasirūpinta biotualetais, švaria ir higieniška aplinka.

„Visi dėkojo už gerai suorganizuotą renginį Telšių miesto arenoje. Išbandėme naują vietą, tačiau nesinori nuklysti nuo tradicijų. Viliamės, jog kitąmet penktasis festivalis vyks Telšių miesto širdyje – amfiteatre, nes tai yra „Dance station“ veidas“, – sakė jau apie kitų metų planus galvojantis D. Račkauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją