Telšiai – turizmo perlas

Skaičius septyni Telšiams – simbolinis. Telšių senamiestis – vienas iš 7 saugomų architektūrinio paveldo senamiesčių Lietuvoje. Kasmet Europos Komisija skelbia konkursus, kurių metu kiekvienoje Europos Sąjungos šalyje išrenkama po patraukliausią turizmo vietovę. Projektą „Septynių kalvų miesto paslaptys“ pateikusi Telšių rajono savivaldybė laimėjo konkursą – Telšių miestas paskelbtas Lietuvos turizmo traukos vietove 2013 ir Europos Komisijos projekto EDEN nugalėtoju.

Pastaraisiais metais Žemaitijos sostinė tapo tikru turizmo perlu. Lietuvos ir užsienio šalių turistus žavi ne tik unikaus senamiestis, bet ir mažoji arcihtektūra, miesto centre tyvuliuojantis Masčio ežeras, kitų investicijų į infrastruktūrą privalumai.

Projekto simbolinis skaičius – septyni

Nuoseklias telšiškių pastangas įvertino ir Kultūros ministerija – Telšiams suteiktas Lietuvos kultūros sostinės 2016 titulas. Lietuvos kultūros sostinės temą ir projekto pavadinimą taip pat lėmė geografiniai Telšių miesto ypatumai.

Telšių rajono savivaldybė įgyvendina projektą „Ant septynių kalvų – septynios meno kalbos“. Projekto įgyvendinimo trukmė – septyni mėnesiai. Per juos numatyta keliasdešimt renginių,į kuriuoe, planuojama, atvyks apie pusę milijono lankytojų iš Lietuvos ir užsienio. Pateisinti Kultūros sostinės titulą stengiasi ir vietos verslininkai: didinti kambarių skaičių apgyvendinimo įstaigose, pasiūlyti naujų pramogų ir kt.

Septynias skirtingas kultūros ir meno šakas reprezentuoja septyni ambasadoriai – iš Telšių kilę ar čia gyvenantys žymūs žmonės. Literatūros ambasadorė – prof. Viktorija Daujotytė, Muzikos – prof. Donatas Katkus, Vizualiųjų menų – prof. Algirdas Žebrauskas, Folkloro – Loreta Sungailienė ir Stanislovas Kavaliauskas, Teatro – Nijolė Narmontaitė, Šokio – Nerijus Juška, SportoVydas Gedvilas.

Kultūros sostinė pristatoma parodoje

Žemaitijos sostinės ir projekto „Ant septynių kalvų – septynios meno kalbos“ unikalumas atsispindės ir parodoje „Adventur 2016“. Ji vyks š. m. sausio 22 d. (penktadienį) Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO (Laisvės pr. 5, Vilnius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)