Teatrui „Theaomai“ šis kūrybinis sezonas yra ypač sėkmingas. Jų spektaklis „Broliai Karamazovai“ (rež. Silva Krivickienė) net dviejuose tarptautiniuose festivaliuose pelnė aukščiausius apdovanojimus. 2016 metų rugpjūtį vykusiame tarptautiniame festivalyje „Druskininkų vasaros teatro sankryža“ spektaklis „Broliai Karamazovai“ pelnė „Grand Prix“, o trupės aktorius Šarūnas Zenkevičius apdovanotas už geriausią vyro vaidmenį.

2016-ųjų lapkritį vykusiame XX tarptautiniame F. M. Dostojevskio kūrinių festivalyje (Staraja Rusa, Rusija) spektaklis „Broliai Karamazovai“ vėl pelnė aukščiausią „Grand Prix“ apdovanojimą. Dėl prizo varžėsi profesionalūs teatrai iš Rusijos, Turkijos, Irano, Turkmėnijos ir Lietuvos. Festivalis vyko autentiškoje romano „Broliai Karamazovai“ aplinkoje, namuose, kuriuose rašydamas romaną gyveno F. Dostojevskis.

Kaip teigia trupės aktoriai, spektaklio metu buvo juntama ypatinga atmosfera. Kalbos barjeras nesutrukdė užmegzti artimo ryšio su žiūrovais. „Toks dėmesys mūsų darbui rodo, kad einame teisingu kūrybiniu keliu ir skatina mus dar labiau gilintis į žmogaus prigimtį ir savo atradimais dalintis su žiūrovais“, – teigė teatro „Theaomai“ režisierė S. Krivickienė.

Ateinantys metai teatrui „Theaomai“ žada būti labai intensyvūs. Pranciškonų rūmuose bus rodomi spektakliai „Broliai Karamazovai“, A. Čechovo „Ivanovas“, įvyks F. Dostojevskio „Pažemintųjų ir nuskriaustųjų“ premjėra. Vilniaus rotušėje bus vaidinamas spektaklis vaikams pagal K. Kubilinsko „Bebenčiuką ir sesutes“, o spektaklio „Broliai Karamazovai“ laukia net penki tarptautiniai festivaliai Baltarusijoje, Armėnijoje, Turkijoje ir Irane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją