Pagal vienuolio G. Narecki tekstus sukurtą monumentalų kūrinį mišriam chorui atliks festivalio šeimininkai – choras „Vilnius“, diriguojamas Artūro Dambrausko.

„Tai – neabejotinai vienas iškiliausių šio žanro šiuolaikinės muzikos opusų, kuris, pasižymėdamas paprasta ir aiškia muzikine kalba, faktūrinių ir stilistinių moduliacijų gausa, tuo pačiu perteikia ir sudėtingus vidinius išgyvenimus, ir nepaprastai šviesią minčių tėkmę“, – kalbėjo festivalio meno vadovas A. Dambrauskas.

A. Šnitkės kūrinio prasmes klausytojams atvers ir brolio dominikono Pijaus skaitomi poeto Sigito Gedos iš rusų kalbos versti kūrinio tekstai.

„Kasmet rengdami Šv. Jokūbo festivalį stengiamės ne tik praturtinti klausytoją dar negirdėtomis muzikinėmis patirtimis, bet ir patys įkopti į vis naujas kūrybines viršukalnes. A. Šnitkės Koncertas chorui – nepaprastai sudėtingas tiek techniškai, tiek fiziškai ir emociškai. Mūsų kolektyvui pirmą kartą Lietuvoje atlikti tokio lygio muzikinį kūrinį yra ir didžiulis džiaugsmas, ir garbė, ir atsakomybė“, – mintimis dalijosi dirigentas A. Dambrauskas.

Dominikonų ordino 800 metų jubiliejui dedikuotame VI Šv. Jokūbo sakralinės muzikos festivalyje dalyvavo ryškūs šalies ir užsienio kolektyvai – Baltarusijos muzikos akademijos choras, Lietuvos kariuomenės orkestras, Vilniaus universiteto giedojimo mokykla „Schola Cantorum Vilnensis“ ir net tris naujas programas pristatęs choras „Vilnius“.

Festivalį užbaigs spalio 15 dieną vyksiantis koncertas „Sakralūs duetai“, kuriame kartu su žymiu rusų fagotininku S. Kateninu pasirodys Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt