Prieš 25-erius metus Lietuvos muzikų rėmimo fondą (LMRF) įkūrusi Liucija Stulgienė pasielgė labai drąsiai. Tačiau idėja pasiteisino. Vakar Nacionalinės filharmonijos salėje koncertavo pusšimtis atlikėjų. Ir tai – tik nedidelė dalis tų, kuriems fondas yra padėjęs.

Vien į festivalį „Sugrįžimai“ iš užsienio per aštuoniolika metų buvo pakviesta trys šimtai talentingų, užsienyje studijuojančių ar dirbančių muzikantų. Festivalyje „Druskininkų vasara su Čiurlioniu“ kasmet vyksta koncertai, meistriškumo kursai. Koncertai Vilniuje, tarptautinių konkursų nugalėtojų pagerbimas Prezidentūroje – tai vis fondo nuopelnai.

Nacionalinėje filharmonijoje koncertavo žymių pedagogų, kaip Vladimiro Prudnikovo, Irenos Milkevičiūtės, Birutės Vainiūnaitės auklėtiniai.

„Pas mus fondų nėra per daug, jeigu dar atsirastų, tai būtų gerai, tai būtų labai gera parama jauniems atlikėjams“, – sakė solistas, pedagogas prof. Vladimiras Prudnikovas.

Prieš 25 metus pradėjęs veiklą, fondas turėjo daug aiškinti, kodėl prašo finansavimo. Šiandien organizacija vykdo 10 programų, žinomų klasikinės muzikos gerbėjams.

„Tikėtum, kad tie darbai, kuriuos mes dirbame Lietuvai, Lietuvos žmonėms, Lietuvos muzikams, tikrai bus išgirsti, ne tik 100 tūkstančių Lietuvos žmonių, bet ir Kultūros taryba išgirs, kuri kažkaip prarado muzikinę klausą, ir mūsų negirdi. Mes grojam, dainuojam, tikim, kad pagaliau galėsime normaliai kaip profesionali kultūros įstaiga darbuotis kitų žmonių labui“, – vylėsi LMRF vadovė L. Stulgienė.