Aplinkybėms susidėliojus taip, jog beveik vienu metu repetavęs spektaklius Vilniuje ir premjerą Paryžiuje, staiga pakeisti kolegos "Opéra Bastille" teatre buvo iškviestas Kristian Benedikt. "Vilnius City Opera" meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė iš karto kreipėsi į lenkų solistą, jau anksčiau žadėjusį atvykti į Vilnių. Visų laimei, jis kaip tik turėjo laisvo laiko savo tvarkaraštyje ir jau yra pakeliui į Lietuvą.

A. Rutkowskis jau lipo į scenas Paryžiaus, Berlyno ir Hamburgo valstybinėse operose, didžiajame Ženevos ir Maskvos teatruose, Karališkojoje Švedijos operoje Stokholme, Suomijos nacionalinėje operoje Helsinkyje ir net Australijos operoje Sidnėjuje. Neseniai šis solistas debiutavo ir prestižiniame "Aix en Provence" festivalyje Prancūzijoje.

Tarp A. Rutkowskio sukurtų rolių rasime ryškiausias tenoro partijas: Don Chosė („Karmen“), Hercogas („Rigoletas“), Edgaras („Liučija di Lamermur“), Rudolfas („Bohema“), Alfredas („Traviata“), Polionė („Norma“), Pinkertonas („Madam Baterflai“).

VCO meno vadovė D. Ibelhauptaitė džiaugiasi pagaliau sulaukusi galimybės dirbti su šiuo solistu, kuris Manriko rolę jau yra atlikęs žymiame originalios interpretacijos Dmitrijaus Černiakovo pastatyme Michailovskio teatre Sankt Peterburge. 2009 metais A. Rutkowskio talentą pripažino ir pats Placido Domingo, pakvietęs dainininką pasirodyti savo koncerte Lenkijoje.

„A. Rutkowskio atvykimas rodo mūsų trupės augimą tarptautinėje arenoje. Kuo toliau, tuo ryškesni šiandienos operos pasaulio talentai atvyksta dainuoti su „bohemiečiais“, net jei įsilieti į spektaklį jiems tenka vos per vieną repeticiją. Jaučiu, kaip tokiu būdu mūsų komanda verčia naują puslapį ir juda tarptautinio pripažinimo link, nepaisydama jokių kliūčių“, – sakė D. Ibelhauptaitė, dar kartą pasidžiaugdama, jog tikriausiai ne veltui būtent 10-ajame sezone net sudėtingiausios situacijos sprendžiasi pačiais geriausiais variantais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)