Neįtikėtinus pavidalus scenoje kuria tarptautinė jaunų menininkų komanda. Trys spektaklio autorės Guoda Jaruševičiūtė, Kate Lane ir Valentina Ceschi scenoje įkūnija tris moteris, tris dukras, tris motinas, tris menininkes, tris kūnus ir begalinę skaičiaus 3 kombinaciją. Vienu iš pagrindinių įkvėpimo šaltinių spektaklio autorėms tapo mistiškos šventųjų̨ moterų̨ figūros ir jų gyvenimo istorijos. Spektaklio kūrėjos siekia scenoje atkurti mistišką šventumo jausmą ir viltį.

Atsisakius teksto spektaklyje „Trejybė“ kalbama formų, spalvų ir vaizdų kalba. Todėl, pasak autorių, „Trejybė“ kiekvienam savaip suvokiamas kūrinys. Spektaklio instaliacijos kūrybinis metodas paremtas vaizdinių koliažu, suformuotu vadovaujantis intuityvia logika. Spektaklio autorės kuria įspūdingus kostiumus skulptūras, kurie gali būti eksponuojami kaip savarankiški meno kūriniai, o scenoje atgyja ir virsta mistiškomis būtybėmis. Spektaklio autorės siekia atverti žiūrovų fantaziją ir paplėsti interpretacijos ribas.

Londono universitete (Royal Central School of Speech and Drama) scenografijos studijas baigusi, 2011 metais Londono Nacionalinio teatro apdovanojimuose „Linbury Prize“ įvertinta kaip viena iš 12 geriausiai pasirodžiusių jaunųjų Didžiosios Britanijos scenografų, režisierė, dailininkė ir atlikėja G. Jaruševičiūtė nuo praėjusio rudens apsistojo Vilniuje.

Su kūrybinėmis partnerėmis iš „Bravenewworlds“ ji pradėjo dirbti prieš penkerius metus Londone. Italė teatro ir operos režisierė, aktorė V. Ceschi 2008 m. baigė Jacques'o Lecoq'o universitetą ir L.E.M scenografijos mokyklą Paryžiuje. Šiuo metu ji dirba, kaip operos režisierė ir aktorė, kuria spektaklius su teatro grupe „Dancing Brick“.

Trečioji kolektyvo narė K. Lane studijavo skulptūrą Kembervelio menų koledže, o vėliau baigė kostiumo dizaino magistro studijas Londono universitete. Šiuo metu K. Lane dėsto scenografiją prestižiniame Central Saint Martins universitete Londone, kuria kostiumus įvairių Londono teatrų spektakliams.

Spektaklis "Trejybė"

Su „Bravenewworlds“ trio šiame projekte bendradarbiauja ir italas kompozitorius Demetrio Castellucci. Šokio ir filosofijos mokyklą „Stoa“ Italijoje baigęs jaunas menininkas nuo 2007 metų kuria muziką teatro ir šiuolaikinio šokio spektakliams, dirba su šiuolaikinio šokio trupe „Dewey Dell“.

Šios trupės spektakliai nuolatos keliauja po tarptautinius scenos menų festivalius Europoje, Australijoje, Rusijoje, JAV. 2009 m. ši trupė lankėsi Vilniuje, tarptautiniame festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“.

Spektaklis buvo kuriamas visus metus rezidencijų Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje ir Lietuvoje metu. Grupė buvo pakviesta sudalyvauti „Barbican Centre“ rezidencijų programoje „Pit Lab“ ir „Acts Re-Acts2“ Londone, dalyvavo „Pilot Nights“ programoje Birmingeme.

Kūrybinis procesas buvo tęsiamas ir galerija „Plateau“ Berlyne ir rezidencijoje Kauno nacionaliniame dramos teatre. Antroji spektaklio dalis šią liepą buvo kuriama Londono Midlsekso universitete, o baigiamajam etapui kūrybinė grupė persikėlė į Vilnių. Iš karto po premjeros Lietuvoje kūrybinė komanda išvyks į Škotiją, kur premjerinius spektaklius pristatys didžiausiame pasaulyje menų festivalyje Edinburgo „Fringe“ rugpjūčio 22-26 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)