Kompozitorius Vytautas Paukštelis, dailininkė Paulina Špokaitė ir režisierė Irma Bogdanovičiūtė nukels žiūrovus į XIII amžiaus Lietuvos įvykius. Mindaugo krikštas ir karūnavimas tuomet suteikė Lietuvai tarptautinę tapatybę – valstybė, tapusi karalyste, buvo pripažinta visos Europos.

Tačiau dramoje „Mindaugas“ atskleidžiama ir kita versija – Lietuvos vienijimas buvo ir jos skilimas. Į Lietuvą ėmė veržtis tuomet dar svetima kultūra, o Mindaugas, valstybę lipdęs diktatoriškomis priemonėmis – sąmokslais, melu, susidorojimu su oponentais, papirkimu – patyrė didelius vidinius prieštaravimus.

Toks istorijos prieštaringumas įkvėpė jaunuosius kūrėjus ieškoti naujų, netikėtų priemonių šiai istorijai papasakoti. Kūrybos procese menininkai atrado visiškai originalias meno formas – elektroninį teatrą ir asociatyviąją tapybą, kuri tapo raktu į karaliaus Mindaugo patirtus išgyvenimus. Komiški ir tragiški spektaklio personažai atgijo šių laikų garsinėje aplinkoje, kurią kompozitorius V. Paukštelis sukūrė naudodamasis tiek viduramžių kūrybos principais, tiek ir šiuolaikine šokių muzika. Poema „Mindaugas“ tapo siurrealiu garso spektakliu, kuris sudomins ir klasikos, ir šiuolaikinio meno mėgėjus.

Spektaklis „Mindaugo tiltas“

„Statydami „Mindaugo tiltą“ susiejome teatrą, elektroninės šokių muzikos koncertą, animacinį filmą ir Lietuvos istoriją. Statinys išlaikys įvairiausio skonio žiūrovus, – šmaikštauja menininkai. – Liepos 6-ąją kviečiame kartu pasivaikščioti tarp šiuolaikinio meno ir istorijos krantų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją