„Mes pasirinkome slėptuvę, nes ši vieta žiūrovui bus neįprasta ir įdomi. Čia jaučiamas tikras šaltis, čia galima bandyti pajusti tai, ką karo metu išgyveno žmonės,“ – sakė spektaklyje Bekmano vaidmenį
kuriantis aktorius Vygantas Vadeiša. Jis teigia, kad svarbiausia trupės užduotis paveikti žiūrovą emociškai taip, jog kankinamas šalčio jis vis tiek matytų, girdėtų ir suvoktų tokio spektaklio prasmę šiandien.

V. Borcherto pjesės „Lauke, už durų“ herojus Bekmanas grįžta į tėvynę, tačiau sugrįžęs neberanda namų – viską iš jo atėmė karas. Likęs vienui vienas, jis stovi ant Elbės kranto norėdamas tik nusižudyti. Šiandien Bekmanas – tai nebūtinai iš karo grįžęs žmogus. Tai gali būti ir bet kokios sistemos ar susiklosčiusių aplinkybių auka. Žmogus, kurislieka niekam nereikalingas, be vietos gyvenime. Spektaklyje analizuojamos žmogaus ir visuomenės susvetimėjimo temos.

Teatrą-studiją „Theaomai“ įkūrė LMTA vaidybos magistrantūros studentai su savo kurso vadove Silva Krivickiene. Trupės spektakliai „Broliai Karamazovai“ ir „Ivanovas“ sulaukė pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje vykusiuose teatro festivaliuose.

„Lauke, už durų“ – pirmas trupės aktoriaus P. Markevičiaus režisūrinis bandymas. Spektaklio pedagogė – S. Krivickienė. Kostiumų dailininkės – Barbora Boguševičiūtė ir Aistė Radzevičiūtė.

Spektaklyje vaidina Milda Noreikaitė, Marija Petravičiūtė, Julija Šatkauskaitė, Ieva Triškauskaitė, Simonas Dovidauskas, Pijus Ganusauskas, V. Vadeiša, Justas Valinskas, Šarūnas Zenkevičius.

Sausio 31 d. ir vasario 1 d. spektaklis „Lauke už durų“ bus rodomas Markučių karo slėptuvėje (Subačiaus g. 99, Vilnius). Spektaklio žiūrovus organizatoriai perspėja, kad tikrai bus šalta kaip Sibire – ragina išsitraukti kailinius ir užmirštus veltinius batus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)