Festivalio atidarymo vakarą pradėjo Tchekpo šokio trupė (Beninas/Vokietija). Pastatyme „Trys lygiai“ šoko penki šokėjai, kilę iš skirtingų Afrikos regionų. Spektaklio choreografas Tchekpo Dan Agbetou kvietė persvarstyti afrikiečių kūno suvokimą europiečių sąmonėje. Net ir iš to paties žemyno kilę žmonės, skiriasi priklausomai nuo regionų ir etninių grupių. Penki Afrikos šokėjai, šokantys pastatyme „Trys lygiai“ buvo tarsi gyvas to įrodymas.

Antrojoje vakaro dalyje publika persikėlė į Dramblio Kaulo Krantą, kartu su kūrėjais Michel Kouakou ir Daudet Grazai. Spektaklis „Lašas iš niekur“, kuriame vyko dviejų šokėjų susitikimas ant ryžiais nusėtų scenos grindų, pakvietė publiką kartu su šokėjais leistis į Afrikos identiteto paieškas.

Vakarą užbaigė svečiai iš kaimyninės Lenkijos, šokio teatro „Zawirowania“ su spektakliu „Artumas“. Tai šokio teatro ir slovakų choreografo Tomáš Nepšinský bendro kūrybinio darbo rezultatas.
Festivalis „Aura'23“ truks iki sekmadienio. Šįvakar festivalio publikos laukia susitikimas su pasauline šokio žvaigžde, Afrikos kultūros ambasadore Geramaine Acogny iš Senegalo, taip pat su tarptautinį pripažinimą pelniusiais šokėjais ir choreografais iš Izraelio.

Per penkias festivalio dienas žiūrovai išvys net 15 šokio spektaklių. Festivalio uždarymo vakaras įvyks Kauno halėje. Pirmą kartą savo istorijoje "Aura’23" rengėjai pristatys gatvės šokio atstovus su spektakliu "Elektro Kif". Choreografė Blanca Li žada siautulingą, sprogdinantį ir dėmesį kaustantį pasirodymą, kuriame šiuolaikinis šokis maišosi su Paryžiaus priemiesčiuose gimusiais gatvės šokiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)