Paroda „Nykstanti riba“ sudaryta iš asmeninės „ready made“ ir objektų kolekcijos. Per jų suradimo konkrečiuose vietose istorijas, daiktai pradeda sietis tarpusavyje ir kurti naują naratyvą. Nuo vaikų iki senjorų galerijoje susirinkusi auditorija visą vakarą dalinosi žaismingomis nuotaikomis.

Dainius Liškevičius - šiuolaikinio meno atstovas ir yra puikiai pažįstamas kūrėjas tarptautiniame kontekste. Vilniaus dailės akademijoje baigęs skulptūros specialybę, menininkas savo gabumus išreiškia tiek performansų srityje ar konkrečių objektų ekspozicijose ir savo išleistuose leidiniuose.

„Tai, ką norėjau pristatyti čia vyksta jau dabar. Pirmą kartą pristatau savo naujus kūrinius, kurie pačiam man yra premjera. Pagrindinė nematoma parodos dalis yra pasakojimas, kuriame yra sukuriamas, tarsi filmo herojus, kurio dėka eliminuoju pats save.“,- teigė parodos autorius Dainius Liškevičius.

Ekspozicija sudaryta iš septynių dalių. Ją sudaro video filmas su garso takeliu. Visą pasakojimą kuria atskiri daiktai, kuriuose įsijungia ir Kauno istorija. Pavyzdžiui Laisvės alėjos grindinio elementai. Galerijos koridoriuje žiūrovą provokuoja ir atrodytų visiškai ne vietoje numestas televizorius su politine žinute - įjungta Rusijos prezidento Vladimiro Putino nuotrauka. Visi parodoje esantys objektai įtraukią žiūrovą į šiuolaikinę pasaką.

„Tai nuotaikinga, įvairi, tiršta ir spalvinga ekspozicija, kuri pateikia žiūrovui įvairius objektus, garsus ir vaizdus. Interpretacijų laukas gan platus. Šnekant apie parodos emociją – ji tave juokina, domina mažais sukompiliuotais artefaktais, perdarytais objektais ir netgi pykdo, šnekant apie vieną politinį aspektą.

Ekspozicijoje taip pat mąstoma apie laiką, religiją, istoriją. Žiūrovas atėjęs į parodą iškart patenka į nuotaikingą Dainiaus naratyvą ir, tikiu, išeina su gera nuotaika.“,- portalui DELFI savo įspūdžiais dalinasi menininkas, galerijos „POST“ vadovas Andrius Pukis.

Norintys gyvai susipažinti su autoriaus sukurta kelione po objektų pasaulį gali tai padaryti aplankydami „POST“ galerijoje apsigyvenusią ekspoziciją iki lapkričio 12 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt