Kompaktinė plokštelė „Sopranas Sigutė Stonytė. Balso sielos atspindžiai“ yra ypatinga ir net unikali ne tik tuo, jog į valandos trukmės garso takelį sugulė ištisa galerija muzikinių moterų portretų – vaidmenų, lydėjusių šią iškilią dainininkę visą gyvenimą. Lietuvos kontekste ši plokštelė išsiskiria ir tuo, jog sutelkia dėmesį į vieną vienintelę operos solistę – monografiniai garso įrašai mūsų krašte yra itin reti, nors užsienyje tai įprasta praktika.

Anot Sigutės Stonytės, „ši kompaktinė plokštelė man kelia gana keistą trapumo pojūtį: vaidmenys čia surinkti tokie, kurie lydėjo visą gyvenimą, įvairiais pavidalais žengė koja kojon drauge su manimi, bet įrašas buvo padarytas vos per kelias dienas – štai tada ir suvoki, kad dainininko gyvenime scena yra kaip viena akimirka. Atrodo, dainuoji sau žmogus jau būdamas brandus, nuėjęs ilgą kūrybinį kelią, priartėjęs prie jo pabaigos, ir tada aiškiai pamatai, kad viskas tėra vienas mirksnis.“

Sigutės Stonytės „Balso sielos atspindžiai“ – dvylika operų arijų, kurias dainininkė įrašė palydima maestro Roberto Šerveniko diriguojamo LNOBT simfoninio orkestro. Plokštelę pradeda Baroko muzikos perlas, Almirenos arija „Lascia ch’io pianga“ iš Georgo Friedricho Handelio operos „Rinaldas“, užbaigia Dalios arija iš Balio Dvariono operos „Dalia“. Tarp šių dviejų polių – auksinis operos repertuaras: dvi Liu arijos iš Giacomo Puccini „Turandot“, Mimi pasakojimas iš „Bohemos“, garsioji Toskos arija „Vissi d’arte“, Dezdemonos Daina apie gluosnį ir malda iš Giuseppe’s Verdi operos „Otelas“, Leonoros („Likimo galia“), Ledi Makbet („Makbetas“), Grafienės (W. A. Mozarto „Figaro vedybos“), Lauretos (G. Puccini „Džanis Skikis“) arijos, Tatjanos laiško scena iš Piotro Čaikovskio „Eugenijaus Onegino“.

Kompaktinėje plokštelėje „Balso sielos atspindžiai“ Sigutės Stonytės operų herojės – viltingos, nurimusios, skaudančios, ugningai įsimylėjusios, tyliai mylinčios – jos padedamos kvėpuoja ir atskleidžia savo širdis. Keletas arijų iš šios galerijos nuskambės ir plokštelės sutiktuvių vakare, solistei talkins pianistas Jurgis Karnavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)