Internetinė svetainė www.fashionbloc.co.uk egzistuoja jau daugiau nei metai ir nuolat auga. Tai projektas, apjungiantis geriausius, inovatyviausius ir veržliausius mados kūrėjus iš Rytų Europos ir Baltijos šalių, kitaip tariant – augančių Europos rinkų ir juos reprezentuojantis kosmopolitiškajame Londone. Tai puiki vieta mados kūrėjams prisistatyti ir sutikti gerbėjus už savo šalies ribų.

Projekte dalyvauja ir žinomi Lietuvos dizaineriai Ramunė Piekautaitė, Robertas Kalinkinas, Laura Dailidėnienė, Lilija Larionova, Toma Jankauskaitė (Toma Accessories), Under My Roof, maištingieji Mother Eleganza.

Fashion Bloc šiuo metu žengia naują žingsnį – kitų metų pradžioje ketina atidaryti internetinę galeriją-parduotuvę, kurioje bus galima ne tik susipažinti, bet ir įsigyti svetainės reprezentuojamų dizainerių gaminius. Šiuo tikslu kompanija pradėjo lėšų rinkimo akciją populiarioje crowd funding svetainėje Indiegogo.com. Toks lėšų rinkimo būdas, kai pinigus aukoja paprasti žmonės, o ne investuotojai, nėra labai populiarus Lietuvoje, tačiau puikiai veikia užsienyje. Paprastai idėjos palaikytojai gauna padėką, materialias dovanas ir įvairius specialius pasiūlymus, susijusius su projektu.

Projekto kūrėjai labai džiaugiasi, kad dizaineriai palaiko šią idėją. Ieva portalui Delfi.lt atskleidė, kad keletas dizainerių sutiko paaukoti savo darbų, kuriuos kaip padėką gaus projektą parėmę žmonės. Tarp jų ir Toma Accessories, Lauros Dailidėnienės ar Under My Roof kurti aksesuarai.

Ieva Zubavičiūtė

„Nuo projekto įkūrimo iki šios dienos einu pirmyn vadovaudamasi misija skleisti žinią apie puikius dizainerius, kurie yra verti būti pastebėtais. Mados kūrėjai nėra tik Londono, Paryžiaus, Milano ir Niujorko dizaineriai, talentai gimsta ir bręsta taip pat ir Vilniuje, Kijeve, Rygoje ar Belgrade. Tokią žinią ir skleidžiame. Ir dar – norime parodyti, kad Rytų Europiečiai į Londoną atvyksta ne tik kaip pigi darbo jėga (tokia yra populiari spaudoje ir politikoje vyraujanti nuomonė), bet ir dovanoja savo talentą“, - pasakoja Ieva.

Stereotipų laužymas nėra lengva užduotis, bet Fashion Bloc kūrėjai tiki, kad mada yra universali kalba ir puiki priemonė ištrinti sienas tarp Rytų ir Vakarų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)