12 mėnesio 3 diena 6 valanda vakaro – toks Šiaulių miesto 777-ojo gimtadienio finalinio renginio laikas pasirinktas neatsitiktinai. Taip siekta simboliškai dar kartą priminti, kad Saulės miestas savo istoriją pradėjo 1236 metais, po garsiojo Saulės mūšio pergalės.

Daugiau kaip keturias valandas trukusiame renginyje netrūko nuoširdžių emocijų, sveikinimų ir prisiminimų. Per šešis tūkstančius žiūrovų arenoje stovėdami dėkojo maestro Virgilijui Noreikai – ir už jo atliktus kūrinius, ir už nuolatinį dėmesį, nuoširdumą ir meilę gimtajam miestui. Audringo šiauliečių palaikymo sulaukė ir solistė Kristina Zmailaitė, su kuria kartu pasirodė beveik šiauliečiu galintis save vadinti Edmundas Seilius.

Ilgomis ovacijomis susirinkusieji dėkojo negalėjusiam atvykti maestro Sauliui Sondeckiui, kuriam skirtą „Saulės miesto spindulio“ apdovanojimą atsiėmęs sūnus Saulius Sondeckis perdavė šiauliečiams profesoriaus žodžius: „Man šis apdovanojimas – pats svarbiausias iš visų“. Plojimų audra arena pasitiko ir Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ vadovą, „Saulės miesto spindulį“ Remigijų Adomaitį. 

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Prisiminimais iš nedidelės Šiaulių Povilo Višinskio gatvelės į Šiaulius trumpam sugrįžo operos solistė Gintarė Skėrytė. Kaip visada, palaikymo ir susižavėjimo netrūko mažiesiems ir jau patirties tarptautinėse scenose įgijusiems Šiaulių talentams – smuikininkėms Augustei Emilijai Janonytei, Rolandai Ginkutei, kitiems atlikėjams. Savo garsiaisiais „Raudonais vakarais“ miestą sveikino šiaulietė atlikėja ir dainų autorė Ieva Narkutė, pamėgtas dainas priminė Virgis Stakėnas, su scenos meistrais scenoje šėlo jaunystė – Šiaulių universiteto mišrus choras „Studium“. Solistams grojo Šiaulių simfoninis orkestras (vadovas Jonas Janulevičius) bei Šiaulių simfodžiazo orkestras (vadovas Jaroslavas Cechanovičius).

Trys Keistuolių teatro aktoriai – Ilona Balsytė, Aidas Giniotis ir Darius Auželis – dar kartą priminė esantys tikri šiauliečiai, savo emocingą pasirodymą baigę trimis magiškaisiais septynetais – miesto gimtadienio metais.

Didžiulį garsių šiauliečių atlikėjų ir tik kylančių žvaigždučių koncertą Šiauliams ir šiauliečiams vainikavo Gyčio Paškevičiaus kartu su „Dagilėlio“ choru atliekama simboliniu himnu gimtajam kraštui tapusi daina „Mano kraštas“.

Iškilmingo renginio pradžioje miestą ir jo žmones pasveikinęs Šiaulių meras Justinas Sartauskas įteikė tradicines metų nominacijas – apdovanojo geriausius miesto sportininkus, kultūros ir meno žmones bei pasveikino pirmą kartą šiauliečių išrinktus „Saulės miesto spindulius“. Maestro Sauliui Sondeckiui, choro „Dagilėlis“ vadovui Remigijui Adomaičiui, mokytojui, Lietuvos garbės donorui Jurgiui Rimvydui Žuklijai, buvusiai Šiaulių dramos teatro režisierei Natašai Ogaj-Ramer, akordeonistui Martynui Levickiui, dainų autorei, atlikėjai Ievai Narkutei bei dizaineriui, kultūros istorikui Viliui Puronui suteiktus Šiaulių ambasadorių titulus primins įspūdingi gintaro prizai.

Kartu su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene meras pasveikino kultūros ir meno premijų laureatus, kuriais tapo Šiaulių dramos teatro aktorė Faustina Vitalija Laurinaitytė-Šaltienė, „Varpų“ almanacho leidėjas Leonas Peleckis-Kaktavičius, dailininkas Vidmantas Zarėka ir renginių organizatorius Remigijus Ruokis.

Geriausių metų sportininkų rinkimuose triumfavo BMX dviratininkė Vilma Rimšaitė. Neįgaliųjų rinkimuose laimėjo lengvaatletis Mindaugas Bilius. Populiariausia 2013 metų sportininke išrinkta imtynininkė Danutė Domikaitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)