Scenografės paskutiniojo kūrinio - režisieriaus Jono Vaitkaus premjeriniam spektakliui "Visuomenės priešas" sukurtose dekoracijose bus parodyta videoinstaliacija "Gyvasis vyšnių sodas", įamžinusi dar vieno jos darbo "Vyšnių sodas" kūrybinį procesą. Vakare dalyvaus "Vyšnių sodo" kūrėjai ir Gedimino Gelgoto ansamblis "NI&Co". Įėjimas į vakarą - laisvas.

Per 2009-2010 metus kurtas ir Lietuvoje bei užsienyje rodytas garsaus suomių režisieriaus Kristiano Smedso "Vyšnių sodas" pagal Antono Čechovo pjesę sujungė visą būrį teatro asmenybių. Projekte dalyvavo Juozas Budraitis, Virginija Kelmelytė, Jonas Vaitkus, Vytautas Anužis, Gytis Padegimas, Aldona Bendoriūtė, Dainius Gavenonis, Rasa Samuolytė, Paulius Budraitis, Irina Lavrinovič, Benas Šarka. "Vyšnių sodo" scenografijos ir kostiumų dailininkė J. Paulėkaitė buvo ir viena pagrindinių projekto iniciatorių.

"Vyšnių sodas" nebuvo įprastas scenos meno kūrinys. Jis sumanytas kaip tęstinis kūrybos procesas, kuriame, pasitelkus įvairių meno formų - teatro, kino, muzikos ir performanso - sintezę ieškoma atsakymų į klausimus apie kūrybos prasmę, atminties vertę ir vertybių kaitą. Viena garsiausių XX amžiaus pjesių buvo pasitelkta kaip metafora, padedanti apmąstyti kultūros vietą laiko tėkmėje ir prisiminti amžinai išėjusius mūsų kultūros "vyšnių sodo" kūrėjus.

J. Paulėkaitei buvo ypač svarbu kartu su šiame projekte susirinkusia skirtingų menininkų bendruomene perteikti žinią, kad tik peržengdamas meno ribas teatras gali kai ką svarbaus pasakyti apie gyvenimą, priversti įsiklausyti į "nereikšmingą" meno balsą ir pakviesti susiimti už rankų, kad gyvenimas nenutrūktų.

Vakaro pradžia - 18 val.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją