„Savaitė ir viena diena“ / Shavua Ve Yom (2016, Izraelis)

Dar vienas nuostabus kūrinys iš nuolatos besivystančios Izraelio kino industrijos. Filmas prasideda Šivos, gedulo laikotarpio, pabaigoje. Vyras ir žmona, palaidoję savo 25 metų sūnų, turi grįžti į kasdienį gyvenimą. Ji elgiasi taip, it nieko neįprasto neįvyko. Tuo tarpu jis – rimtai apsirūko su jaunesniu kaimynu ir pasileidžia į nuotykių kupiną kelionę. Šis filmas – įdomus žvilgsnis gedulo tematika.

Kadras iš filmo "Nepažįstamoji"

„Nepažįstamoji“ / La Fille inconnue (2016, Prancūzija, Belgija)

Naujausias belgų kino grandų brolių Dardenų darbas. Režisierių duetas šioje juostoje toliau nagrinėja socialinės filosofijos problemas. Šįkart jų subjektas – jauna gydytoja, po savo darbo laiko pabaigos nepriėmusi pagalbos ieškančios moters. Kitą rytą ji sužino, kad moteris neaiškiomis aplinkybėmis mirė. Kaltės varoma ji leidžiasi į šios moters tapatybes paieškas. Nors ši juosta nublanksta prieš ankstesnius režisierių darbus, Dardennu meninis meistriškumas išlieka akivaizduos, o jų filmas – vertas žiūrovų dėmesio.

Kadras iš filmo "Seklūs vandenys"

„Seklūs vandenys“ / Ma Loute (2016, Prancūzija, Vokietija)

Siurrealus romantinis kanibalistinis klasių karo farsas. Absoliučiai absurdiškas filmas, pilnas juokingai perdėdančių veikėjų, kuriuos vaidina prancūzų kino žvaigždės. Labiau keistai žavinga, nei nuoširdžiai gera, tai nuostabi, gaivinančiai ekscentriška epochinė juosta.

Kadras iš filmo "Nesibaigianti poezija"

„Nesibaigianti poezija“ / Poesía sin fin (2016, Prancūzija, Čilė, Japonija, Jungtinė Karalystė)

Puikiai sinefilams pažįstamas, beprotiškas režisierius Alejandro Jodorowskis tęsia savo siurrealistinės autobiografijos filmų seriją ir jau antrą kartą neria į savo gyvenimo istoriją. „Nesibaigianti poezija“ šoka, dainuoja, žaidžia, išsidirbinėja, lytiškai santykiauja, myli ir gyvena Poezija.

Šiemet Europos šalių kino forumas „Scanorama“ Klaipėdoje vyksta Lapkričio 11-17 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją