Nuostabioje gamtos aplinkoje ir naujai renovuotame Paežerių dvaro rūmų parke festivalio atidarymo koncerte (rugpjūčio 28 dieną) pasirodys naujas kolektyvas – kamerinis orkestras MODUS, kurio meno vadovas ir dirigentas Robertas Bliškevičius bandys suvaldyti jaunus ir labai norinčius groti gabius muzikus. Besibaigiančios vasaros akivaizdoje kartu su orkestru išgirsime nuostabaus balso savininkę – Astą Krikščiūnaitę. Na, o romantiškojo „Vasaros vakaro serenada“ koncerto vedėjas – visų laukiamas ir mylimas Viktoras Gerulaitis.

Praėjusių metų festivalyje publika labai palankiai įvertino vykusį bardų muzikos vakarą. Ir šiais metais, Paežerių dvaro rūmų parke, tradicija tampantis vienas iš festivalio koncertų (rugsėjo 2 dieną), pakvies klausytis pripažinto Lietuvos bardo – aktoriaus Gedimino Storpirščio ir jo trio paruoštos programos „Tarp pasaulių“. Kartu su Gediminu nuostabią poeziją „įgarsins“ smuikininkė Rasa Vosyliūtė ir gitaristas Jonas Krivickas.

Kaip ir kasmet vienas festivalio koncertų vyks Vilkaviškio švč. M.Marijos apsilankymo katedroje (rugsėjo 4 dieną). Globojant Ispanijos Karalystės Lietuvoje ambasadai klausysimės muzikinės – literatūrinės kompozicijos „F. G. Lorca. Liūdniausias džiaugsmas“, kurią atliks aktorius Petras Venslovas, dainininkė Raimonda Janutėnaitė, pianistė Renata Krikščiūnaitė-Barcevičienė ir gitaristas Artūras Kelpša.

Paežerių dvaro rūmų parke (rugsėjo 9 dieną) klausysimės Fausto Latėno kūrybos šedevrų. Koncerte „Muzika kaip teatras“ pasijusime lyg tikram teatre, tik be aktorių, o su pripažintais muzikais: styginių kvartetu Art Vio, pianiste Indre Baikštyte, altininku Tomu Petrikiu.

Vakarą savo istorijomis ir teatrališkais pasakojimais drebins pats kompozitorius – Faustas Latėnas, jam uždavinės klausimus ir kurs gerą nuotaiką V. Gerulaitis.

Festivalio uždarymo koncerte (rugsėjo 11 dieną) kviesime visus į Paežerių dvaro rūmų parką atsipalaiduoti ir pasinerti į pasaulio muziką. Koncertinėje programoje „Tyka“ skambės itin lengvas, geros nuotaikos, ramybės ir šviesos kupinas pasaulio muzikos vėjų dvelksmas, kurį mums kurs multiinstrumentalistas Saulius Petreikis kartu su profesionalų komanda – smuikininku Vytautu Mikeliūnu, gitaristu Juozu Martinkėnu ir bosistu Andriumi Daugirdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)