Dauguma Rygos bažnyčių buvo pastatytos beveik 200 metų anksčiau negu bažnyčios Lietuvoje, todėl jose yra matomi ir romaninio, ir gotikinio stiliaus elementai, smiltainio ir plytų kompozicijos, žvaigždiniai skliautai, senieji puošybos elementai.

Visa tai apžiūrėti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus yra puiki galimybė šį penktadienį, birželio 2 dieną, nuo 18 valandos iki pusiaunakčio. Tuo metu Latvijoje, jau ketvirtą kartą, vyks „Bažnyčių nakties“ renginiai, kuriuose planuoja dalyvauti 190 bažnyčių. Lankytojams bus organizuojamos pažintinės ekskursijos, koncertai, vyks pamaldos.

Pateikiame žiedinį maršrutą, nurodant adresus, po Rygos senamiesčio bažnyčias ir kitus renginyje dalyvaujančius objektus: Šv. Petro bažnyčia (adresas: Skarnu 19), Šv. Jono bažnyčia (Skarnu 24), Šv. Jurgio bažnyčios išorė (Skarnu 10/12), Šv. Jokūbo katedra (Jekaba 9), Šv. Marijos Magdalietės bažnyčia (Klostera 2), Šventosios šeimos bendruomenės Dienos centras (Klostera 5), Sopulingosios Dievo Motinos bažnyčia (Pils 5), Ukrainos graikų katalikų bažnyčia (Pils 5), anglikonų bažnyčia (Anglikonų 2a), Duomo bažnyčia (Herderio 6).

Šiais metais „Bažnyčių nakties“ renginyje Rygoje dalyvaus ir Kauno technologijos universiteto mišrus choras „Absolventas“, vadovaujamas profesoriaus Viktoro Masevičiaus. Choras koncertuos birželio 2 dieną 20 valandą pagrindinėje Rygos katalikų bažnyčioje – Šv. Jokūbo katedroje (Jekaba 9). Kviečiame apsilankyti.

Tai renginys, tinkantis ir Latvijos valstybės šimtmečiui, ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją