Kino legenda šį mėnesį vertina tarptautinio R.Tumino teatrų festivalio „Vasara 2014“ trupių pasirodymus ir yra vienas iš komisijos narių.

Vsevolodas Shilovskij sako, jog tokiam festivaliui, koks vyksta Druskininkuose, analogų nėra.

„Šį festivalį pagimdė ir jam vadovauja unikalus žmogus, kuris užkariavo viso pasaulio žmonių širdis ir jis jau priklauso pasauliui – tai lietuvis Rimas Tuminas. Šis R.Tumino globojamas festivalis suteikia galimybę vystyti intelektą, puoselėti kultūrą. Jis suvienija visus planetos gyventojus. Matome, kaip salės lūžta nuo žiūrovų, kurie į spektaklius atvyksta ne tik iš Vilniaus, bet ir iš Rusijos, Izraelio, JAV ir Kanados. Tai – svarbiausias festivalio pasiekimas. Duok Dieve šiam festivaliui tapti Druskininkų miesto prekiniu ženklu“, - sako garsus Rusijos aktorius Vsevolod Shilovskij.

R.Tumino teatro festivalis vyks iki rugpjūčio 9d. Šią savaitę spalvingame repertuare: trupių spektakliai iš Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos, Rusijos ir unikalus italės Loros Guerros memuarų vakaras, kuriame ji pasakos apie savo gyvenimą su Italijos kino legenda, žymiausiu Italijos scenaristu Tonino Guerro, kuris rašė scenarijus F.Feliniui, buvo apdovanotas „Oskaru“ ir septyniomis „Auksinės palmės“ šakelėmis.

Artimiausiomis dienomis Druskininkuose galima pasimėgauti šiais spektakliais: Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų diplominiu darbu „Atleisk jiems, jie nežino, ką daro“ (kurso vadovas  - garsus Lietuvos aktorius, režisierius, kompozitorius, dainų kūrėjas ir atlikėjas, skaitovas, LMTA dėstytojas Aidas Giniotis). Tai – žaismingas, gyvos muzikos ir dainų persmelktas, itališkais prieskoniais kvepiantis spektaklis pagal Giovanni Boccaccio novelių rinkinį „Dekameronas“.

Festivalis laukia ypatingų svečių iš Karalių miesto Krokuvos. Jau rytoj „Teatr Ludowy“ kurorto scenoje pristatys spektaklį „Pegi Pikit mato Dievo veidą“ (Liepos 22d.).

Ketvirtadienį Kauno valstybinis lėlių teatras į Druskininkus atveš šeimai skirtą spektaklį „Kelionė saulės link“.

„Tai – muzikinis spektaklis šeimai, istorija apie klajojantį cirką. Spektaklis unikalus tuo, jog jis be žodžių ir tinkamas visiems nuo 9 iki 99 metų“, - sako festivalio „Vasara 2014“ direktorius Edgaras Briedys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)