„Mirandos“ - O.Koršunovo inscenizacijos pagal W.Shakespeare‘o „Audrą“ ir kitus kūrinius premjera įvyko jau vasarą festivaliuose Vengrijoje ir Lenkijoje. Rugsėjo 20, 21 d. „Miranda“ bus parodyta Vilniaus scenoje – teatro arenoje.

Spektaklyje vaidmenis atlieka tik du aktoriai: Airida Gintautaitė ir Povilas Budrys. Po premjeros užsienyje aktoriai sulaukė daugybės žiūrovų ir kritikų pagyrų.

„P.Budrys ir A.Gintautaitė jau pirmuosiuose „Mirandos“ epizoduose kuria vientisus, įtikinančius ir psichologiškai pagrįstus savo veikėjų portretus. Be abejo, didžiausias šiuo atveju ko gero yra režisieriaus nuopelnas, bet lietuvių aktorių vaidmenys šiame festivalyje yra vieni iš geriausių, o gal ir patys geriausi“, - rašė Mirosławas Baranas Lenkijos dienraštyje „Gazeta Wyborcza“ po W.Shakespeare‘o festivalio Gdanske, kuriame buvo parodyta ir „Miranda“.

Pastebėta neliko ir dailininko Dainiaus Liškevičiaus iki smulkmenų apgalvota scenografija bei kompozitoriaus Antano Jasenkos muzika.
Aktoriui P.Budriui šis teatro sezonas ypač darbingas: vienu metu jis dirba ne tik su O.Koršunovu, bet ir su režisieriais Jonu Vaitkumi bei Gintaru Varnu.

„Repeticijos su O.Koršunovu buvo labai įdomios ir netikėtos, - pasakoja P.Budrys. – Pats Oskaro pakvietimas man buvo nelauktas, nes niekada nebuvau su juo dirbęs ir nemaniau, kad teks. Spektaklio sprendimas labai drąsus, jį Oskaras man papasakojo iškart, per pirmą susitikimą. Ir repetuodami nesiginčijome, dirbome laisvai ir aktyviai. Keistas dalykas, bet būna ir taip. Susikalbi iškart“, - pasakojo aktorius.

Kokį drąsų spektaklio sprendimą sugalvojo režisierius ir kokios paslaptys, intriguojančios „Mirandos“ plakatuose visame mieste, bus atskleistos, galima pamatyti jau šį antradienį ir trečiadienį, rugsėjo 20, 21 d., 19 val. teatro arenoje (Olimpiečių g. 3).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją