Pasitelkus ekspertus, tikimasi atskleisti tikrąją šių nusikaltimų vietą bei rasti atsakingą asmenį, savo aukų kūnų galūnes sudėjusį bene kaip meninę instaliaciją, kurios dalimi tapę daiktai priminė 18 a. Londoną: laivų virvės, sena kirpyklos kėdė, medinės, krauju aptaškytos dėžės...

Nepastebimai Vilniaus mieste veikiantis barzdaskutys iki šiol puikiai nuslėpė savo galimas buvimo vietas. Gautos nuotraukos tapo didžiuliu postūmiu ieškant dingusiųjų, o taip pat leido artimiau pažintį šį nusikaltėlį.

Jo polinkis teatralizuoti, savo nusikaltimams suteikti meninį prieskonį, nurodo ne tik jo užsidegimą ir obsesiją, bet žiūrintiems nuotraukas primena, kaip sunku šiandien tampa atskirti tikrąjį žiaurumą nuo suvaidinto. Kasdien televizijoje ir spaudoje mirgančios nuotraukos, vaizdo įrašai, eskaluojantys žiaurų nusikalstamumą žmonėms jau tampa kasdienybės teatru, kuriame naudojamas labai kokybiškas grimas ir tragiškos pjesės.

Vilnius City Opera kolektyvas pažada, jog tik suradus Svynį Todą (toks, kaip manoma, yra jo vardas), bus surengti susitikimai su Vilniuje sumaištį keliančiu barzdaskučiu, kurio metu jis papasakotų savo nusikaltimų priežastis, atvykimo tikslą ir parodytų savo veidą miestiečiams.

Dabartiniais duomenimis, pavykus nuotraukų lokacijos paieškai bei pirštų atspaudų tyrimams, viešam susitikimui su Svyniu vilniečiams turėtų būti pasiūlytos gruodžio mėnesio 4, 5 ir 8 dienos. Susitikimai vyks Vilniaus kongresų rūmų scenoje.

Susitikimuose, kurių metu galėsime nuspręsti ar teisti ar išteisinti Svynį, bus laukiami visi vilniečiai ir miesto svečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)