Gastroles asmeniškai finansuoja Penghao teatro meno vadovas ir scenos menų festivalio „Nanluoguxiang“ vykdantysis direktorius Xiang Wang. Šiuo festivaliu jis siekia praturtinti žmones per meną, suteikti daugiau prasmės jų gyvenimui, o šiemet ir supažindinti su lietuviškuoju teatru, jo vizualumu, filosofiškumu, estetiškumu. VMT su savo spektakliais lankėsi daugelyje pasaulio šalių, tačiau gastrolės į Kiniją yra istorinės ir pirmosios.

Kartu su trupe Kinijoje viešės ir režisierius, VMT meno vadovas R. Tuminas. „Savo religiniais įsitikinimais kinai – arti dangaus, ir mes turime vaidinti dangui, debesims, trečiajai akiai. Tik tada tema gali suskambėti“, – prieš gastroles sakė režisierius. Pasak jo, visus tris spektaklius, kuriuos pasikvietė festivalio rengėjai, vienija bendra tema – noras gyventi kitaip. „Norisi, bet neišeina: gyvenimas per trumpas, pernelyg daug smūgių arba per sudėtinga istorija. Kai gyvenimas triuškina, lieka viltis. Statom vilties paminklą, kitiems tą viltį perduodam, o tame vilties bokšte egzistuoja Teatras, kurio misija harmonizuoti pasaulį. Nieko nėra gražiau, kilniau ir išmintingiau“.

Gastroles praturtins ir liepos 13 dieną numatyta maestro R. Tumino paskaita. Joje jis dalysis mintimis apie klasiką ir šiuolaikinį meną. Atskleis savo darbo su aktoriais metodus, spektaklio statymo principus, kvies diskutuoti.

„Trys seserys“

„Mane stebina kinų smalsumas. Ne kartą buvau Kinijoje, kur pamačiau jų beprotišką veržlumą pažinti, suprasti, patirti. Jie imlūs, atviri, suprantantys kiekvieną niuansą. Man įdomu, kaip jie seks mūsų jausmų, emocijų, įvykių raidą, kaip supras mūsų spektaklius“, – sakė R. Tuminas.

Iš karto po gastrolių Kinijoje garsus režisierius vyksta į Graikiją, kur liepos 29-30 dienomis Epidauro amfiteatre teatro gerbėjai laukia jo režisuoto „Karaliaus Edipo“ premjeros. Ją R. Tuminas stato su Rusijos Jevgenijaus Vachtangovo ir Graikijos nacionaliniu teatru. Epidauro amfiteatras yra vienas geriausiai išsilaikiusių antikinių teatrų Graikijoje, talpina apie 12 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją