Likus vos porai dienų iki pasirodymų susirgo net du solistai: Jekaterina Šerbačenko, turėjusi atšaukti ne tik kelionę į Vilnių, bet ir spektaklius Maskvos Didžiajame teatre bei Janis Apeinis (Latvija), turėjęs atlikti Onegino partiją šeštadienio spektaklyje.

Sužinojus šias naujienas, VCO kolektyvą išgelbėjo ir solistų atsidavimas, ir didelė tarptautinė patirtis.

Vos per kelias valandas buvo surastas naujas Onegino rolės atlikėjas – Jurijus Samoilovas (Ukraina). Rekomenduotas ir „patikrintas“ Edgaro Montvido ir A. Bondarenko, jaunas, tačiau jau priklausantis prestižinei Askonas Holt agentūrai, solistas buvo tuoj pat atskraidintas iš Frankfurto (Vokietija), kuriame šiuo metu jis ir dirba, - yra Frankfurto operos trupės narys.

Organizatoriai tvirtina viena: puikaus balso ir charakterio, ypatingai tinkančio Onegino rolei savininkas, J. Samoilovas galės sužavėti ne vieną žiūrovę ir savo išvaizda. Kaip sakė A. Bondarenko: „Jurijus yra mano žemietis, kuris atrodo, kaip jaunas Bradas Pittas“. Ar bereikia ką nors daugiau pridurti?

Na, o Tatjanos rolę visus tris vakarus atliks Mainco operos trupės narė Vida Miknevičiūtė. Lietuvoje mažai žinoma solistė, Vokietijos teatruose atlieka bene visas pagrindines soprano partijas, o jos kelionių maršrutai yra nusitęsę iki pat Australijos.

Vidos atvykimas į „Onegino“ spektaklius brangus ne tik jai ir žiūrovams, bet ir „bohemiečiams“, be galo džiaugsmingai sutinkantiems kiekvieną ilgai nematytą kolegos veidą. Po visą pasaulį išsiblaškę geriausi Lietuvos balsai džiaugiasi, galėdami bent kartą į metus susimatyti gimtinėje, ir dar daugiau, - kartu kurti neįtikėtinus personažus.

Kaip sakė VCO meno vadovė, režisierė Dalia Ibelhauptaitė: „VCO yra namai, į kuriuos visuomet norisi grįžti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)