Tikromis lietuvių emigrantų D. Britanijoje istorijomis paremtą dramaturgo Mariaus Ivaškevičiaus pjesę režisuoja Oskaras Koršunovas. Spalio pradžioje pradėto repetuoti spektaklio kūrybinėje grupėje susibūrė ne vienas žinomas Lietuvos menininkas ir beveik trisdešimt aktorių.

Pasak M.Ivaškevičiaus, pjesės tema gimė ne atsitiktinai. Dramaturgas sako, jog šio kūrinio idėja yra jungtinis jo, LNDT meno vadovo Audronio Liugos ir Lietuvos kultūros atašė Londone Daivos Parulskienės projektas. „Realizuoti šią idėją sutikau ilgai nesvarstęs, man patiko pati tematika, be to supratau, kad šio kūrybinio tyrimo metu galiu stipriai praplėsti savo paties akiratį, pažvelgti į emigraciją netipiškai ir nedokumentiškai. Taip, beje, ir atsitiko“, - teigia M. Ivaškevičius.

„Noriu pabrėžti, kad spektaklis nesiims vien pasakoti išvykusiųjų sėkmės ir nesėkmės istorijų. Kiekviena emigracija pirmiausia yra emigracija iš paties savęs. Taip, spektaklyje veikia personažai, neradę savęs Londone, tačiau tai tik patvirtina, jog jie neturėjo savęs ir čia“ - pasakoja O. Koršunovas.

„Išvaryme“ vaidins Ainis Storpirštis, Toma Vaškevičiūtė, Monika Vaičiulytė, Rimantė Valiukaitė, Martynas Nedzinskas, Miglė Polikevičiūtė, Arūnas Sakalauskas, Algirdas Gradauskas, Irmantas Jankaitis, Marius Čižinauskas, Arūnas Vozbutas, Paulius Ignatavičius, Vitalija Mockevičiūtė, Remigijus Bučius, Monika Bičiūnaitė, Algirdas Dainavičius, Jolanta Dapkūnaitė, Mindaugas Jusčius, Neringa Bulotaitė, Marius Repšys, Ramutis Rimeikis, Diana Anevičiūtė, Dovydas Stončius ir Oneida Kunsunga. Kas atliks pagrindinius vaidmenis, režisierius paskelbs po pirmųjų repeticijų.

Spektaklio, kuriame vaidins gausus būrys aktorių, scenografiją kurs dailininkas, kino režisierius ir scenografas Gintaras Makarevičius. Pjesės veiksmas vyksta daugybėje vietovių Lietuvoje ir Londone, tad spektaklio scenografijai yra iškelta sudėtinga kūrybinė užduotis. Dar prieš porą mėnesių detalius scenografijos eskizus ir vaizdo projekcijų koncepciją parengęs menininkas žadėjo intrigą išlaikyti iki pat premjeros.

Muzikines kompozicijas „Išvarymui“ kuria grupė „Happyendless“ su Sauliumi Prūsaičiu priešakyje. „Pjesėje yra daug muzikinių scenų, todėl esame numatę, jog scenoje gali atsirasti ir gyvai grojantys muzikantai“, - pasakojo S. Prūsaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją