Tai jau antrus metus prezidentės iniciatyva rengiama akcija. Pernai akcijos metu buvo parduota 17 tūkst. knygų. Šiais metais renginyje dalyvavo disko metikas Virgilijus Alekna, alpinistas Vladas Vitkauskas, rašytojas Kęstutis Kasperavičius, bene mėgstamiausias vaikų laidų vedėjas Audrius Rakauskas-Gustavas, dainininkė Jurga Šeduikytė.

Žymūs šalies žmonės prisiminė svarbiausią savo vaikystės knygą, pasidalijo savo pasiekimais, kuriuos įkvėpė knygos. V. Alekna su vaikais pasidalino savo prisiminimais apie savo sportininko karjeros pradžią, laimėtais medaliais bei supažindino su disku. Šventinio vakaro vedėjo Andriaus Rožicko nuostabai, sportininkai taip pat labai mėgsta skaityti knygas.

"Kai buvau toks kaip jūs, prieš 30 metų, labai mėgau skaityti. Pirmąkart bibliotekoje apsilankiau pirmoje klasėje. Pačios mėgstamiausios mano knygos buvo apie indėnus, - pasakojo olimpinis čempionas. - Gaila, kad neradau tokios knygos, kurios pagrindinis herojus yra sportininkas. Bet galbūt tokią kas nors ateityje dar parašys."

Alpinistas V. Vitkauskas vaikams parodė Trispalvę, su kuria jis pasiekdavo aukščiausias kalnų viršūnes. Garsusis keliautojas prisipažino, kad būtent knygos įkvėpė jį pažinti tolimus kraštus.

"Kai Lietuva atgavo savo Nepriklausomybę, galėjome patys keliauti. O tai prilygo skrydžiui į mėnulį, - prisimena V. Vitkauskas. - Kai susiruošiau į aukščiausią savo viršukalnę, kaip tik išsitraukiau savo vaikystėje skaitytas knygas."

Šventės metu šalies vadovė vaikams vedė protų mūšį, o suaugusiuosius kvietė prisijungti prie kalėdinių iniciatyvų. Prezidentei viktoriną vesti pradėjo A.Rakauskas-Gustavas. Mažieji Prezidentūros svečiai iš įvairiausių šalies miestų atsakinėjo į šalies vadovės pateiktus klausimus, kas buvo pirmasis mūsų šalies prezidentas, kokia Lietuvos vėliava buvo Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės laikais, kada rašytiniuose šaltiniuose paminėtas Vilnius.

Renginyje koncertavo dainingiausi Utenos rajono vaikai, "Liepaitės", "Liūdni slibinai", Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)