Kaip praneša portalas theartnewspaper.com, vieni svarbiausi naujojo Luvro vadovo laukiantys iššūkiai – taupymas. Prancūzijos vyriausybė yra paskelbusi, kad per ateinančius 3 metus šalies kultūros biudžetą sumažins 7,5 proc. (190 mln. eurų), o tai reiškia, kad visos kultūros institucijos – ir Luvras – privalės taupyti.

Be to, ankstesnis muziejaus vadovas Henri Loyrette`as paliko aukštai iškeltą kartelę: 2012-ųjų gruodį paskelbtą apie 150 mln. eurų vertės Luvro padalinio Lense atidarymą. Praeitais metais Luvras taip pat prasiplėtė ir Islamo meno galerija – dėl šių investicijų muziejus sulaukė 9,7 mln. meno mylėtojų per metus.

H. Loyrette`o ambicingiausias projektas – 400 mln. eurų vertės padalinio Abu Dabyje (Jungtiniuose Arabų Emyratuose) atidarymas 2015-aisiais.

Naujasis Luvro vadovas teigė, kad jo prioritetai ne tik tęsti jau pradėtus projektus, tačiau ir praplėsti įėjimą į muziejų Paryžiuje, atnaujinti Etruskų ir Romėnų meno galerijas, bendradarbiauti su tarptautinėmis institucijomis, pavyzdžiui, Stambulo Archeologijos muziejumi.

Į Luvro muziejaus vadovo postą taip pat kandidatavo Sylvie Ramond`as, Liono dailės muziejaus vadovas, ir Laurent`as Le Bonas, Pompidou padalinio Mece direktorius.