Penktadienį Molėtų dailės galerijoje atidaroma paroda "Molėtai įkvepia dailininkus" pristatys ne tik plenero metu tapytus kūrinius. Nemažai idėjų, temų, motyvų autoriai iš Molėtų parsivežė į savo dirbtuves ir ten tęsė darbus. Jų studijose nutapytuose paveiksluose taip pat galima atpažinti vasariškas birželio, Joninių dvasios nutviekstas nuotaikas, Molėtų miesto vaizdus ir žmones, ežerus ir miškus.

Parodoje dalyvauja dailininkai Aistė Gabrielė Černiūtė, Marius Mindaugas Danys, Silvija Drebickaitė, Rūta Eidukaitytė, Rasa Leonavičiūtė, Juozas Pranckevičius, Jūratė Mitalienė, Aleksandras Vozbinas ir keturi menininkai iš Baltarusijos.

Plenero parodos atidarymo proga pristatomas ir atvirukų rinkinys "Molėtai įkvepia dailininkus". Jame atrinkti po vieną 2012 metais Molėtuose kūrusių menininkų darbą.

Molėtų dailės galerija įsikūrusi miesto pagrindinėje Vilniaus gatvėje esančiame istoriniame pastate, kuriame veikė atviros meno dirbtuvės. Pastatas buvo paverstas triaukšte paveikslų galerija, tuščiose patalpose buvo kuriama, veikė personalinės plenero dalyvių parodos.

Paroda "Molėtai įkvepia dailininkus" miesto dailės galerijoje žiūrovų lauks iki vasario mėnesio vidurio.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)