Vido Bareikio ir Ainio Storpirščio iniciatyva prieš ketverius metus atsiradęs teatro kanonus laužantis teatro judėjimas naujojo sezono pristatymu kartelę drąsiai ir užtikrintai nusprendė iškelti itin aukštai.

Todėl artėjantį penktąjį sezoną jaunieji teatralai pristatė su išskirtiniu, tik šiai progai gimusiu performansu.

„Šiame sezone su kai kuriais spektakliais atsisveikinsime, nes jie yra pradinio kūrybinio etapo atspindys. Tačiau pristatome naują darbą - Alberto Camus pjesę „Kaligula“, kurio premjera įvyks lapkričio 11-13 d., - susirinkusiems žurnalistams pasakojo režisierius Vidas Bareikis.

Per pastaruosius ketverius metus „No Theatre“ teatro judėjimo veidas keitėsi ir brendo.

„Pradžioje kalbėjome apie pokyčius teatre, vėliau - per fluxus'ą pasakojome apie pokyčius mene. Su „Kaligula“ prisiartinome prie žmogaus, kuriame taip pat norisi pokyčių“, - pastebi V. Bareikis.

Keitėsi ir pats aktorių kolektyvas. Iš niekam nežinomų studentų „No Theatre“ nariai išaugo į teatro ir televizijos žvaigždes. Daug jų išėjo į kitus teatrus, motinystės atostogų ar išvyko dirbti į užsienį. Tačiau, anot V. Bareikio, būtent dabartinis aktorių sąstatas ir yra tikrasis, jau susiformavęs „No Theatre“ veidas.

„No Theatre“ naujojo sezono pristatymas - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)