Kaip sako pagrindinio – Melisandos – vaidmens atlikėja Jurgita Adamonytė, laukiant tokio spektaklio išlikti ramia – neįmanoma. Prieš pusantrų metų į pasirengimą Vilniaus premjerai ji atvyko po neseniai praūžusios itin sėkmingos šio vaidmens premjeros Velso operoje, kur visko matę britų kritikai ją net pavadino dešimtmečio Melisanda. Šiandien, po beveik pusantrų metų pertraukos, solistė prisipažįsta nerimaujanti – juk dabar laiko repeticijoms bus žymiai mažiau, o kūrinys, pasak jos, yra gigantiškas ir itin sudėtingas, jame bent kiek suklydęs, vargu ar atseksi kelią atgal:

„Man asmeniškai tai ir yra sudėtingiausias personažas. Ji yra... niekas. Niekas nežino, kas ji, ir žinoti neturi, o ji – neturi parodyti. Iš pačios Melisandos taip pat nieko apie ją nesužinosime. Iš esmės joje kiekvienas mato tai, ką nori matyti. Tačiau niekada neturi tapti aišku, ar tai gerai, ar – blogai. Ji naivi ir trapi, bet kartu turi kažkokią galią, ją visur supa mistiniai sutapimai. Kur ji benueitų, vyksta siaubingi dalykai“, – apie savo personažą pasakoja solistė.

"Pelėjo ir Melisandos" repeticijos

Kartu su ja scenoje pasirodys Vilniaus publikai jau pažįstamas Jevgenijus Ulanovas, atliekantis Golo vaidmenį, bei jo kolega iš prestižinės Marijos teatro scenos – Vladimiras Morozas, įkūnysiantis Pelėją. Senojo Arkelio ir Ženevjevos vaidmenis kurs ką tik „Fausto“ premjerose žibėję Tadas Girininkas ir Ieva Prudnikovaitė, Injolio – neseniai į Lonodno Karališkąją muzikos akademiją įstojusi Lina Dambrauskaitė, Daktaro – jaunas bosas Kšištofas Bondarenka.

Vilnius City Opera“ pristato minimalistinį, intymų, tačiau dramatiškai išraiškingą šios operos pastatymą, savo stiliumi primenantį Andrejaus Tarkovskio filmus. „Pelėjas ir Melisanda“ – opera suaugusiesiems, lyg slapta fantazija persunkta pavojumi, aistra ir geiduliu. Jos centre yra jauna moteris, iš pradžių pritrenkianti savo grožiu, nekaltumu, elegancija ir šviesa, tačiau viduje besinešanti didelę galią kurti chaosą ir destrukciją visur, kur tik pasirodo. Operos finale nelieka nė vieno vyro, kuris nebūtų vienaip ar kitaip prisipažinęs meile Melisandai.
"Pelėjo ir Melisandos" repeticijos
Jūsų dėmesiui – trumpas video iš repeticijų Kongresų rūmų scenoje, kurią jau puošia Marijaus Jacovskio scenografija, savo pasirodymo laukia išskirtiniai Jono Morrellio kostiumai...
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)