Šių metų balandį skelbtame „Versmės“ pjesių idėjų konkurse buvo prašyta pateikti trumpus pjesių pristatymus kartu pridedant būsimos pjesės ištrauką. Iš viso konkurse dalyvavo 40 autorių, pateikusių 52 pjesių pristatymus. Siekiant objektyvumo, vertinimo komisijai buvo pateikti užslaptinti konkursui atsiųstų pristatymų autorių vardai. Daugiausia balsų komisija skyrė Laimos Vincės pjesės „Vertėjas“ pristatymui, toliau išsirikiavo panašų balsų skaičių surinkę Birutės Kapustinskaitės „Mariaus ir maro“, Teklės Kavtaradzės „Namisėdos“, Gabrielės Labanauskaitės „Raudonų batraiščių“ ir tapatybės nenurodžiusio autoriaus „Mėtų slėnio po marmuriniu dangumi“ pjesių pristatymai.

„Skelbiant konkursą naujų pjesių idėjoms, buvo siekiama atnaujinti „Versmės“ festivalį, paverčiant jį gyvu kūrybiniu procesu, kuris būtų naudingas dramaturgams ir pačiam teatrui. Pirmajame šio proceso etape atrinktų pjesių autoriams savo idėjas plėtoti padės specialiai pakviestas patyręs dramaturgijos ekspertas, o antrajame pjesės bus baigiamos kurti dalyvaujant režisieriams ir aktoriams“ – teigia LNDT meno vadovas Audronis Liuga.

Šių metų lapkričio pabaigoje jau septintąjį kartą vyksiančiame festivalyje „Versmė“ bus pristatyti konkurse atrinktų autorių pjesių skaitymai ir eskizai, parengti kartu su režisieriais ir teatro aktoriais. Geriausias pristatymas taps spektakliu, kurį LNDT įsipareigoja sukurti ir įtraukti į savo repertuarą 2012-siais. Festivalio programą tradiciškai papildys kituose Lietuvos teatruose sukurti nauji originalūs lietuvių autorių pjesių pastatymai.

Nacionalinės dramaturgijos festivalis „Versmė“ – ilgalaikis, tęstinis Lietuvos nacionalinio dramos teatro projektas, kurio tikslas – skatinti dramaturgų ugdymą, naujų lietuviškų pjesių atsiradimą bei jų statymą teatre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją