Kelerius metus kartu grojantys atlikėjai – lygiaverčiai scenos partneriai. Smuikininkė N. Benedetti - viena įtakingiausių šiandienos klasikinės muzikos atlikėjų, 2012 ir 2013 m. pelniusi „Geriausios Moters Atlikėjos titulą“ vienuose prestižiškiausių pasaulio apdovanojimų „Classic BRIT Awards“.

2013 m. Karalienė Elžbieta II įteikė N. Benedetti garbingą Britiškosios Imperijos apdovanojimą už jos indėlį į klasikinę muziką ir už jos filantropinę veiklą Jungtinėje Karalystėje. Jos paskutinė kompaktinė plokštelė „The Silver Violin“ tapo geriausiai parduodamu klasikinės muzikos albumu Jungtinėje Karalystėje. N. Benedetti dirba su pagrindinėmis pasaulio įrašų kompanijomis: Decca bei Universal/Deutsche Grammophon.

Tuo tarpu A. Grynyukas tituluojamas fortepijono genijumi, savo virtuozišku grojimu stebinantis Niujorko, Paryžiaus, Londono, Tokijaus publiką. Ne kartą Lietuvoje lankęsis pianistas nuolat koncertuoja kaip solistas, su orkestrais bei kamerine muzika. Praėjusių metų spalį Filharmonijoje Vilniuje jis publiką pakerėjo kartu su kitu savo scenos partneriu, violončelininku Leonard Elschenbroich. Įdomus tas faktas, jog visi trys: N. Benedetti, L. Elschenbroichas ir A. Grynyukas – taip pat yra subūrę savo trio, su kuriuo koncertuoja visame pasaulyje.

„Su Aleksėjum kartu grojame keletą metų, jis pats nuostabiausias, tiesiog fenomenalus pianistas ir scenos partneris. “ – sako N. Benedetti.

Itin retas derinys, kuomet atlikėjas savyje turi neribotas technines galimybes ir tuo pačiu neįprastą jautrumą muzikai. A. Grynyukas turi savitą atlikimo braižą ir techniką. Nors skirtingais žodžiais, tačiau kaip susitarę kritikai iš įvairių pasaulio koncertų salių išsineša panašius A. Grynyuko skambinimo įspūdžius. Paryžiaus „Le Figaro“ rašo: „Jo prisilietimas prie klaviatūros yra meistriškas, skaidrus ir savitas...nuostabi asmenybė ir absoliutus, transcendentinis virtuoziškumas.“ Tuo pačiu Amsterdamo „Pianowereld Magazine“ pažymi: „...Kvapą gniaužiantis pasirodymas...atrodė, kad pats jaunasis Horowitzas atgimė.“

„Į Lietuvą atvykstu pirmą kartą. “ – sako smuikininkė N. Benedetti. - „Tiesa pasakius A. Grynyukas pristatė man Jūsų šalį, klausytojus ir daug gero sakė apie puikią Jūsų filharmoniją. Tad įkalbėjau savo agentus rasti mažyti tarpą savo grafike koncertui Lietuvoje. Lietuvoje atliksime Ludwigo van Beethoveno, Sergėjaus Prokofievo ir Richardo Strausso kūrinius. Programa labai virtuozinė, dramatiška ir įvairi. “

Po vienintelio koncerto Baltijos šalyse, N. Benedetti ir A. Grynyukas pasirodys Londone, Edinburge, Honkonge, Paryžiuje, Sicilijoje, Niujorke, Bostone, o taip pat Royal Albert Hall, Wigmore Hall, Symphony Hall Birmingham salėse ir eilėje kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)