Žymus pianistas P. Geniušas gyvena labai intensyviu ritmu, sėkmingai laviruoja tarp įvairiose pasaulio šalyse vykstančių koncertų ir dėstymo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Karališkojoje Škotijos konservatorijoje Glazge. Būtent čia jis neseniai sutiko studijų Maskvos P. Čaikovskio konservatorijoje bendramokslį, indų pianistą Fali Pavri. Laikas ir dideli atstumai juos buvo išskyrę, tačiau vėl suvedė.

„Mus sieja ir studijos Maskvoje, ir muzikavimas su šviesaus atminimo violončelininku Mstislavu Rostropovičiumi, – pasakoja P. Geniušas. – Fali buvo pirmas indų tautybės žmogus, kurį kada nors esu sutikęs. Talentingas, ramus, harmoningas. Viename žmoguje šios savybės gali derėti tik Indijoje.“

Fali Pavri

Festivalyje skambėsiančią programą P. Geniušas pavadino pagal vokiečių režisieriaus Wimo Wenderso filmą „Faraway, So Close“ (Taip arti, taip toli). Be grojimo duetu joje pianistai atliks ir solinius kūrinius. „Visur publika yra gera, jei tik groji iš širdies, o ji klauso širdimi“, – viename interviu teigia P. Geniušas, tiek melomanams ir profesionalams, tiek plačiajai visuomenei tapęs aukšto lygio muzikos simboliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją