Šekspyriadą pradės netikėtai minimalistinė bei aktorių vaidybą akcentuojanti „Vasarvidžio nakties sapno“ interpretacija, rodoma kovo 13 dieną. „Čia prieš tave nieko nėra, viską turi įsivaizduoti, scena tėra inspiracijos vieta. Lentos aktorių rankose yra irklai į žiūrovų vaizduotę“, - apie spektaklio metu gimstantį tikrą vaizduotės teatrą kalba režisierius Oskaras Koršunovas.

Jau kovo 14 dieną „Vasarvidžio nakties sapną“ keičia dažnam mūsų artima ir sentimentali „Miranda“, gvildenanti, atrodo, ne taip jau ir senai vykusius įvykius.

„Svarbu neteisybė, žmogaus neįvertinimas. Prosperas miršta tada, kai jau nebetenka vilties. Laikmetis yra tik viena iš atstumto ir ištremto žmogaus temos aplinkybių. Kančia – ne dėl laikmečio ar geografinės padėties, ji – žmogaus galvoje“, - spektaklyje nagrinėjamais skauduliais dalinasi kartu su Povilu Budriu Prospero vaidmenį besidalinantis Darius Meškauskas.

Kovo 15 dieną – truputėlis romantikos su tragizmo prieskoniu. „Įstabiojoje ir graudžiojoje Romeo ir Džuljetos istorijoje“ režisierius Oskaras Koršunovas kartu su aktoriais pristatys šiuolaikinę Romeo ir Džuljetos istoriją.

„Aklas tradicijos laikymasis, nesuvokimas, kad atėjo kiti laikai, kad vaikai mąsto kitaip, atveda prie to, kad vaikai yra pražudomi. Tradicija juos pražudo. Laikydamiesi tradicijos dažnai nužudome tai, kas yra nauja, perkeltine prasme – savo vaikus“, - amžiną kartų konfliktą ir nesusikalbėjimą įžvelgia Oskaras Koršunovas.

Kovo 16-17 dienomis OKT Studiją okupuos ir savo būstine pavers „Julijaus Cezario“ politinė partija su režisieriumi Artūru Areima priešakyje. „Tiesiog norisi pažvelgti į tai, kaip šiandien atrodo mūsų politinis pasaulis, ir parodyti visišką jo pseudizmą. Pusė žmonių balsuoja, pusė nebalsuoja. Pusė balsuojančių balsuoja aklai. Užtenka kokio nors užrašo apie didesnę minimalią algą, ir tai juos sužavi. O finalas visada yra nesąmonė“, - teigia Artūras Areima.

Visi šekspyriškosios savaitės spektakliai, išskyrus „Julijų Cezarį“, vyks Teatro arenoje (Olimpiečių g. 3, Vilnius). „Julijus Cezaris“ vyks OKT Studijoje (Ašmenos g. 8, Vilnius). Visų spektaklių pradžia 19 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją