Gruodžio mėnesį OKT/Vilniaus miesto teatras pristatys keturis spektaklius su vertimu į anglų kalbą. Tai – ir vieni pirmųjų teatro spektaklių, ir vieni naujausių. Vieni jų pastatyti dar 1999-aisiais ar 2000-aisiais metais, besikuriant nepriklausomam Oskaro Koršunovo teatrui. Dalis pristatyti vos prieš keletą metų, teatrui jau įsitvirtinus kaip laisvam kūrybiniam organizmui.

Jau šiandien, gruodžio 3 dieną, rodoma aštrius netolimos praeities skaudulius narpliojanti „Miranda“ pagal Williamo Shakespeare`o kūrinius. Spektaklyje vaidina aktoriai Darius Meškauskas ir Airida Gintautaitė. Beje, šį sezoną spektaklis keičia erdvę. Nuo šiol jis bus rodomas Menų spaustuvės Juodojoje salėje.

Gruodžio 4 dieną – kontraversiška šeimos drama spektaklyje „Ugnies veidas“, pastatytame pagal šiuolaikinio vokiečių dramaturgo Mariuso von Mayenburgo pjesę. Vaidina aktoriai Gytis Ivanauskas, Rasa Samuolytė, Arvydas Dapšys, Dalia Brenciūtė ir Dainius Gavenonis. „Ugnies veidas“ – taip pat Menų spaustuvės Juodojoje salėje.

Prieššventinė savaitė taip pat gausi spektakliais. Jau gruodžio 18 dieną publikos lauks klasikinė, tačiau šiuolaikiškai stilizuota meilės istorija spektaklyje „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ pagal Williamą Shakespeare`ą. Romeo ir Džuljetos vaidmenyse – Giedrius Savickas ir Rasa Samuolytė. Spektaklis vyks Teatro arenoje.

Gruodžio 19 dieną – Williamo Shakespeare`o „Vasarvidžio nakties sapnas“, vienas pirmųjų spektaklių, dar 1999-aisiais atidaręs Oskaro Koršunovo teatrą. Vaidina Nerijus Gadliauskas, Rasa Samuolytė, Airida Gintautaitė, Darius Gumauskas, Giedrius Savickas ir kiti aktoriai. „Vasarvidžio nakties sapnas“ taip pat vyks Teatro arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)