Vizito Londone metu atlikėjai taip pat planuoja išskirtinius įrašus ir vaizdo klipų filmavimus prestižinėje „Metropolis“ įrašų studijoje, kur savo legendinius albumus įrašė Michael Jackson, grupė „Queen“, Amy Winehouse ir kiti garsiausi pasaulio atlikėjai. Dar viena puiki žinia jauniems Lietuvos atlikėjams – 5.5 milijono klausytojų per savaitę turinti „Classic FM“ radijo stotis pristatys tiesioginę NIKO pasirodymo transliaciją savo „Facebook“ paskyroje, turinčioje virš milijono lankytojų.

Tai ne pirmas kartas, kai Naujų Idėjų Kamerinis Orkestras NIKO atstovauja Lietuvos vardą garsiausiose Europos koncertų salėse ir festivaliuose. Atlikėjai jau yra pasirodę Leipcigo „Gewandhaus“ koncertų salėje, Londono „Roundhouse“, prestižiniame Usedomo muzikos festivalyje ir kitur. NIKO nuolatos atstovauja Vilniaus ir Lietuvos vardą svarbių diplomatinių misijų metu, didžiąją savo veiklos laiko dalį reziduoja Vilniaus Rotušėje. NIKO artistai yra daugelio tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai. Kolektyvo meno vadovo Gedimino Gelgoto muzika skamba prestižiniuose Europos festivaliuose, 2015 metais kompozitoriui įteiktas Vilniaus Savivaldybės Šv. Kristoforo apdovanojimas ir Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos Jaunojo Kūrėjo premija.

Atlikėjai drąsiai derina klasikinės ir populiariosios muzikos elementus su netradicine grojimo technika, dainavimu, kalba bei minimalistine choreografija. Taip sukuriamas neįtikėtinai paveikus, neįprastas muzikinis peizažas. Patiems atlikėjams, užsienio kritikų vadinamiems „roko muzikos žvaigždžių atitikmeniu klasikinėje scenoje“, matyt, svarbiausia tai, kad jų kūryba užburia ir įkvėpia įvairiausio amžiaus ir skonių publiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)