Jis su naująja grupe pristatys ir dar niekur neskambėjusių kompozicijų iš šiuo metu kuriamo naujo albumo. Kartu su L.Šinkarenko scenoje muzikuos į naująjį kolektyvą susibūrę Jan Maksimovič (saksofonai), Tomas Dičiūnas (klavišai, gitara) ir Jonas Lengvinas (mušamieji).

„Turiu pripažinti, kad tai, ką šiuo metu kuriame, yra pats tikriausias kūrybinis eksperimentas. Su muzikantais sutarėme, kad turime kartu nueiti šitą kelią – sukurti naują albumą. Jau kurį laiką dirbame kartu ir mane tai žavi – kūrybinis procesas, kuriame dalyvauja kitos kartos atlikėjai, duoda naujų spalvų visai muzikai – tikiuosi, kad ji patiks ir „Nida jazz maratono“ publikai“, - sako boso gitaros meistras ir pedagogas L.Šinkarenko.

Pasak jo, naujasis kolektyvas yra savaip brandus ir įdomus: užaugę kitoje aplinkoje, šie muzikantai ir muziką girdi kitaip, be to, ką tik džiazo studijas baigę atlikėjai turi tvirtą teorinį pagrindą.

„Jie išsiskiria tuo, kad kitaip girdi muziką, ir mes dar ieškome to vieno apibūdinimo, kas skambės kitaip, tačiau esu tikras, kad tai bus unikalu“, - sako L.Šinkarenko, pridėdamas, kad kolektyvo „Shinkarenko Jazz 4N“ muzikavime netrūks „jauno kraujo“ – t.y., šiuolaikiškų sąskambių, kitokios ritmikos ir improvizacijos.

Džiazo improvizacijų meistras atskleidžia, kad jau liepos 31 dienos vakarą festivalio scenoje nuskambės ir trys nauji kūriniai iš šiuo metu kuriamo naujo albumo – „Secondo“, „Cubissimo“ ir „Dancing on the Roof “, taip pat kompozicijos iš seniau sukurtų albumų. Iš naujųjų kompozijų džiazo mėgėjai kol kas yra girdėję tik vieną – Druskininkuose vykusiame džiazo festivalyje skambėjo „Cubissimo“.

Šiais metais prie Nidos švyturio vyksiantis festivalis susirinkusiems dovanos tris vakarus muzikos siautulio. Koncertus, kurie ir šiemet išsiskirs spalvingais pasažais ir „world music“ rėmuose, pratęs vidurnakčio „jam session“ kurorto prieplaukoje įsikūrusioje vyninėje. Į festivalį pakviesti kolektyvai ir atlikėjai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Ispanijos ir JAV. Renginį pradės „Shinkarenko Jazz 4N“.

Vėliau scenoje pasirodys Lietuvos-Estijos projektas „CinAmono 5“, kurį subūrė jauna talentinga vokalistė Laura Budreckytė. Kartu su ja scenoje muzikuos gitaristas Eugenijus Jonavičius, kontrabosininkas Vytis Nivinskas, akordeonistas Kaspar Uljas iš Estijos bei būgnininkas Vytis Vainilaitis.

Rugpjūčio 1 dieną scenoje muzikuos ir „world music“ temą atskleis žinomas Krymo totorių folk ir džiazo atlikėjas gitaristas Enver Izmailov. Jis ne tik išsiskiria originalia grojimo elektrine gitara technika, bet ir jungia džiazo, Krymo totorių, turkų, uzbekų, Balkanų tautų ir klasikinės muzikos motyvus, naudoja netipišką ritmiką. Pasirodymą pratęs festivalyje jau grojęs charizmatiškasis būgnininkas iš JAV Bruce Cox su „Core-Tet” džiazo kvartetu. Jis yra muzikavęs su tokiais žinomais atlikėjais kaip Dee Dee Bridgewater, Ravi Coltrane ir kitais.

Šeštadienio vakarą festivalis pasiūlys ispanišką „world music“ versiją – scenoje pasirodys kolektyvas „Rafael Cortes & new discovery“. Flamenko muzikos gitaristas R.Cortes yra vienas iš nedaugelio kompozitorių, kurie jungia tradiciją su dabartimi ir išlaiko ispaniško muzikos stiliaus grynumą. Vakarą pabaigs atlikėjai iš Latvijos – „Deniss Paskevich Funk Therapy“. Jie publikai pristatys savo funk muziką, kurioje jungia džiazą, funk ir kitus muzikos žanrus.

Koncertų pradžia – 20 val., „jam session“ prieplaukos vyninėje – nuo 24 valandos.

Nuo 2001 metų vykstančio „Nida jazz maratono“ scenoje jau pasirodė tokie atlikėjai kaip LaGaylia Frazier (JAV), Eve Cornelious (JAV), „Grammy“ laureatai Jay Ashby bei Andy Snitzer (JAV), „Pori Jazz All Stars“ (Suomija), Bianca Morales & Ted Curson (Suomija), Roman Mirošničenko trio (Rusija), Lembit Saarsalu (Estija), pianistė Ferial Karamat Ali ir jos trio (Nyderlandai), grupė „Yuval Ron and Residents of the Future“ (Izraelis), Jacobo Karlzono trio (Švedija), „Melosolex“ (Prancūzija), kiti užsienio šalių bei Lietuvos muzikantai.


Festivalio
Nida
jazz maratonas 2014

programa


LIEPOS
31 D. KETVIRTADIENIS.


20.00
val.

prie švyturio:
 
„Shinkarenko Jazz 4N“ ( Lietuva), „CinAmono 5“ (Lietuva -
Estija)


24.00
prieplaukos vyninė: Jam session 


RUGPJŪČIO
1 D. PENKTADIENIS
20.00
val.

prie švyturio:
 Enver 
Izmailov (Ukraina), „Bruce Cox Core-Tet“ (JAV)


24.00
prieplaukos vyninė: Jam session 


RUGPJŪČIO
2 D. ŠEŠTADIENIS

  


20.00
val.

prie švyturio:

„Rafael Cortes & new discovery“ (Ispanija), Deniss Paskevich
„Funktherapy“ (Latvija)
24.00 prieplaukos vyninė: Jam
session 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją