Yra nuomonių, kad rytietiškų šokių atlikėja tik apsimetė esanti šnipe ir dirbo dviems valstybėms. Nors jos kaltė šnipinėjus ar išdavus taip niekad ir nebuvo iki galo įrodyta. Dabar jau žinoma, kad prieš sušaudoma Mata Hari parašė tris laiškus. Vienas iš jų buvo skirtas dukrai. Tikrasis Matos Hari vardas buvo Margarita Gertrūda Celle.

Kas iš tikrųjų buvo Mata Hari? Nelaiminga moteris, iš kurios buvo išplėšti vaikai? Šokėja? Garsių vyrų meilužė? Šnipė?

Nuo spalvingosios Javos iki utėlėtos vienutės Sen Lazaro kalėjime, nuo namų šeimininkės iki egzotinių šokių šokėjos, nuo Margaretos Celės iki Matos Hari...

Savo laiške dukrai Mata Hari tvirtino, esą ji nėra padariusi nieko blogo Prancūzijai ir Vokietijai. Taip pat laiške tvirtinta, jog dukrą tetos globai ji palikusi ne todėl, kad būtų nemylėjusi jos, o tik dėl to, kad suprato, jog dukrai bus saugiau gyventi su tėvu. Bet istorija mena, kad jis buvo girtuoklis ir mušeika.

Mata Hari visą gyvenimą siekė meilės. Kaip visos moterys... Tad visi vyrai, kurie meilės akimirkose mirdavo jos glėbyje, negalėjo prilygti jos aistrai - vienintelei meilei Vadimui. Ir dukrai.

„Aš visada norėjau kurti ir kuriu spektaklius apie istorines asmenybes. Gyvenimas yra spalvingas ir tenka perprasti visas jo paslaptis. Mata Hari ir yra paslaptis“, - teigia Jurijus Smoriginas.

Choreografo darbai dažnai išsiskiria literatūrinių šaltinių scenine versija, kurioje Jurijus Smoriginas savaip apžvelgia jam įdomią istoriją.

Istoriniai faktai lieka antrame plane, palikdami vietos žmogiškiems jausmams ir jų dramatizmui.

Šokio spektaklio „Mata Hari“ atlikėjos – aktorė Ineta Stasiulytė ir šokėja Giedrė Stankevičiūtė savo profesiniais gebėjimais atskleis visą Matos Hari gyvenimo sudėtingumą.

Spektaklyje svarbiausią vyrišką tardytojo Bušardo vaidmenį atlieka Deividas Meškauskas. Charakteringas ir išraiškingas šokėjas Jurijaus Smorigino spektakliuose jau senbuvis. Šokio spektaklyje „Geiša“ jis atliko vieną iš pagrindinių vaidmenų.

Kitus vaidmenis spektaklyje atliks Petras Lenkutis, Ugnius Mickevičius, Misha Levin, Evelina Kauklienė ir „Vilniaus baleto“ šokėjos.

Vakaro pirmoje dalyje įvyks „Vilniaus baleto“ studijos auklėtinių koncertas „Mes –Vilniaus baletas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)