Koncerte skambės Roberto Schumanno „Arabeska“ ir „Karnavalas“, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio preliudai ir noktiurnai, Sergejaus Prokofjevo Sonata fortepijonui Nr.6.

M. Rubackytės pasirinkti autoriai – vidinių prieštaravimų kupinas, besiblaškantis R. Schumannas, dvilypei muzikos ir dailės aistrai atsidavęs M. K. Čiurlionis ir totalitarinio režimo žlugdomas, laisvame pasaulyje subrendęs S. Prokofjevas. Pianistė cituoja poetą Charles'į Baudelaire'ą: „Artistas – ne artistas, jei jis nėra dvilypis ir suprantantis šio dvilypumo fenomeną“.

Kiekvienas M. Rubackytės koncertas leidžia pažvelgti į turtingą, gyvenimo bei meninės patirties sklidiną atlikėjos pasaulį. Regis, ji paima už rankos ir veda į neatrastus tolius, gerai žinomiems kūriniams suteikdama išskirtinių, savitų prasmių.

Mūza Rubackytė

Lietuvos nacionalinės premijos laureatė, apdovanota Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino III laipsnio ordinu, tarptautinį pripažinimą pelniusi pianistė koncertuoja visuose žemynuose. Jos rečitaliai rengiami garsiose koncertų salėse: Londono „Wigmore Hall“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Bonos „Beethoven Haus“, Paryžiaus opera ir „Salle Gaveau“, Tivolio „Villa d'Este“, Buenos Airių „Teatro Colon“, Meksiko „Auditorio Blas Galant“, Rio de Žaneiro „Teatro Municipal“, Tokijo „Casals Hall“ ir kitose.

M. Rubackytė yra tarptautinio Vilniaus fortepijono muzikos festivalio įkūrėja ir meno vadovė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorė, kviečiama vesti meistriškumo kursus visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją