Projektas „Dizaino fondas: istorijos aktualizavimas“ atsisuka į Lietuvos dizaino istoriją: jos fiksavimą, dokumentavimą, tyrinėjimą ir aktualizavimą.

2016 m. tyrimų tema pasirinktas XX a. 7 dešimtmetis, dėl keleto priežasčių reikšmingas Lietuvos dizaino raidai. XX a. šeštojo ir septintojo dešimtmečių sandūroje buvo įkurtos naujos dizaino institucijos, sukurtos specializuotos studijų programos, pradėtos rengti dizaino parodos, išryškėjo daiktų ir aplinkos modernizavimo idėjos.

Projekto „Dizaino fondas: istorijos aktualizavimas“ metu nufilmuoti interviu su 7 dešimtmečio dizaino kūrėjais, buvo renkami ir analizuojami to laikotarpio dizaino pavyzdžiai, archyviniai dokumentai, fotografijos, audinių raštai ir medžiagos.

Kūrybinių dirbtuvių metu, bendradarbiaujant su Lietuvos dizaino studijomis, dailininkais ir dizaineriais, atkurti, interpretuoti arba sukurti nauji dizaino pavyzdžiai, pasakojantys apie 7 dešimtmečio Lietuvos dizaino asmenybes, įvykius, objektus ir jų istorijas. Jie bus pristatomi ekspozicijoje ir momentinėje dizaino parduotuvėje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją