Tiesa, šiam koncertui buvo iškilusi nemenka grėsmė, kadangi dėl nenumatytų aplinkybių N. Benedetti negalėjo išskristi į Vilnių koncerto išvakarėse, o į Filharmoniją atvyko tiesiai iš oro uosto.

Nepaisant to, jau keletą metų kartu grojantis duetas puikiai jautėsi scenoje ir sužavėjo Lietuvos klausytojus, kurie dideliame susikaupime ir tyloje klausėsi koncerto.

N. Benedetti džiaugėsi nuostabia Vilniaus Filharmonijos sale ir jos akustika. Prieš atlikdama bisą publikai sakė, jog tai viena geriausių salių, kurioje jai yra tekę groti. Pianistas Alexei Grynyuk į Lietuvą atvyksta jau ne pirmą kartą. Jis keletą kartų mūsų šalyje pasirodė kaip solistas, o praėjusį rudenį su violončelininku Leonard Elschenbroich.

Koncerte jie atliko L. Van Beethoveno, S. Prokofjevo ir R. Strausso sonatas smuikui ir fortepijonui. Atsistojusi publika palydėjo atlikėjus audringomis ovacijomis. Bisui duetas padovanojo Korngoldo “Marietta’s Lied”.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)