Muzikiniame spektaklyje „The Immortal“ nuskambės 65 popmuzikos legendos kūriniai, vieni geriausių ir profesionaliausių šokėjų atkartos jo choreografiją ir legendiniais tapusius šokio judesius. Tuo tarpu meistriškų „Cirque du Soleil“ akrobatų užduotis – cirko vizitine kortele tapę unikalūs akrobatikos numeriai.

Spektaklis, kuris debiutuos šių metų spalio 2 d. Monrealyje, bus pritaikytas gastrolėms. Planuojama, jog per kiek mažiau nei metus, iki 2012 metų rugsėjo, „The Immortal“ apkeliaus 80 pasaulio miestų. Skaičiuojama, jog per šį laikotarpį trupė pademonstruos 180 spektaklių, kuriuos išvys 1,5 mln. planetos gyventojų.

„The Immortal“, kaip ir visi kiti šiuo metu rodomi 22 „Cirque du Soleil“ spektakliai (tarp jų ir Lietuvoje viešėsiantis „Saltimbanco“), taip pat bus tam tikras pasakojimas, vientisa istorija, turinti savitą siužetą ir per visą spektaklį einančius personažus. Visgi, kūrėjų teigimu, tie, kurie tikisi, jog tai bus tokio pat pobūdžio kūrinys, kaip ir kiti „Cirque du Soleil“ spektakliai, bus labai nustebinti.

„Jis bus visiškai kitoks. Tai bus gyvo garso koncertas su muzikantais, šokėjais ir akrobatais. Mes norėjome pagerbti viso pasaulio pripažinimą pelniusią legendą, jo muziką, šokį, kuris virto Michaelo vizitine kortele“, – sako „The Immortal“ prodiuseris Stephane Mongeau.

Nors spektaklio metu visa muzika, pritariantys vokalai skambės gyvai, pop žvaigždės Michael‘o Jackson‘o originalus balsas bus atkurtas kompiuterių ir kitų modernių technologijų pagalba. Be to, spektaklio muzikos grupėje gros ir keletas su Michael‘u Jackson‘u paskutiniam jo koncertiniam turui „This is it“ repetavusių muzikantų.

„Mes nenorime Michael‘o Jackson‘o dublerio scenoje, kadangi šis atlikėjas unikalus ir nepakartojamas. Visgi, spektaklio metu išvysite magišką ir visiškai mums neįprastą pasaulį, kuriame ir gyveno Michael‘as Jackson‘as. Kalbant apie „The Immortal“ trupės kostiumus, galima pasakyti tik tiek, kad jie bus pribloškiantys ir atspindės svarbiausias, ikonomis tapusias, atlikėjo garderobo detales“, – teigia S. Mongeau.

Muzikinio spektaklio „The Immortal“ biudžetas – 50 mln. JAV dolerių. Tai bus jau trečiasis „Cirque du Soleil“ kūrinys sujungiantis pop muzikos ikonas bei profesionaliausius pasaulio akrobatus. Pagal „The Beatles“ kūrinius parengtas spektaklis „Love“ ir Elvey Presley šlovinantis šedevras „Viva Elvis“ vis dar yra anšlaginiai spektakliai kas vakarą rodomi Las Vegaso teatruose. Tuo tarpu M. Jacksonui pagerbti skirtas „The Immortal“ bus pirmasis tokio tipo „Cirque du Soleil“ kūrinys pritaikytas gastrolėms.

Gruodžio 15-17 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje pirmą kartą viešėsianti „Cirque du Soleil“ trupė Lietuvos publikai pristatys techniškai vieną sudėtingiausių ir vieną spalvingiausių savo spektaklių „Saltimbanco“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją